dutxes amb aigua freda

Per què són bones les dutxes amb aigua freda?

A l’estiu encara poden ser suportables, però només pensar en dutxes amb aigua freda a l’hivern se’ns posa la pell de gallina. No obstant això, hi ha molts experts que asseguren que els beneficis de dutxar-se amb aigua freda són molts: enforteix la salut i revitalitza i refresca el nostre cos. A més, cal tenir en compte que el seu cost és molt més baix que el d’una dutxa amb aigua calenta perquè no necessitem escalfar-la.

A continuació veurem alguns dels beneficis que aporten les dutxes amb aigua freda.

Beneficis de les dutxes amb aigua freda

Les dutxes amb aigua freda ens proporcionen energia

Per a gaudir d’una dutxa d’aigua freda, sobretot a l’hivern, ens haurem d’armar de valor, especialment per superar l’impacte inicial. Però aquest impacte inicial és precisament el que fa que el cervell rebi senyals per a escalfar-se i té repercussions positives al nostre cos com, per exemple, que aporta energia i afecta positivament a les persones que pateixen depressions. És així perquè repercuteixen en la freqüència cardíaca i estimulen la circulació.

Després d’una dutxa amb aigua freda el cos és més adaptable a futurs esdeveniments d’estrès i, generalment, més resistent.

Les dutxes amb aigua freda milloren la salut

Dutxar-se amb aigua freda, com ja hem apuntat a l’anterior apartat, promou la circulació sanguínia per tot el cos, proporciona una millor atenció als nostres òrgans vitals i, d’aquesta manera, ajuda a prevenir les malalties del cor.

També, enforteixen les parets dels vasos sanguinis i protegeix contra les varius i l’enduriment de les partes arterials. A més, millora la salut arterial, augmenta el bombeig del cor i enforteix les defenses de l’organisme.

Les dutxes amb aigua freda són molt bones per a la pell i els cabells

L’aigua calenta pot fer que els nostres cabells es tornin fràgils i assequen la pell. Contràriament, les dutxes fredes proporcionen un aspecte saludable i refrescant a la pell i els cabells.

És així perquè l’aigua freda contrau els porus, els protegeix d’obstruccions i evita que entri la brutícia. A més, tonifica la pell, promou la circulació i evita la pèrdua excessiva d’oli de la pell.

El rendiment esportiu millora amb les dutxes amb aigua freda

Les dutxes fredes promouen la regeneració després de l’entrenament muscular, alleugen el dolor de la musculatura i ajuden a fer que el cos es recuperi. Els banys d’aigua freda després d’una sessió d’exercici físic són especialment aconsellables.

Les dutxes d’aigua freda fan que es cremi més greix

El cos té dos tipus de greix: el blanc i el marró. El greix blanc és aquell que es crea quan hi ha una ingesta de calories superior a la necessària i no es cremen com a energia. Aquest greix s’acostuma a acumular al coll, l’esquena, les cames i la cintura. Contràriament, el greix marró és un greix bo que ens serveix per a conservar la calor del cos. Aquest greix s’activa quan les temperatures són extremes.

Les dutxes d’aigua freda promouen l’activitat del greix marró, augmentant el consum de calories i reduint, també, el greix blanc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *