Urgències pediatre

Urgències pediàtriques amb l’inici del curs escolar 

Amb l’inici del nou curs escolar les visites d’urgències al pediatre es multipliquen. Des de Mútua Penedès us donem alguns consells de prevenció per evitar els contagis i les infeccions més freqüents en aquesta etapa.

Tardor i hivern: Les estacions amb més visites al pediatre

 

Després de l’estiu i amb la baixada de les temperatures i també la convivència amb nens de la mateixa edat faciliten l’arribada dels virus i el seu contagi. És per això que la visita al pediatre s’ha convertit en un clàssic d’aquesta època de l’any. De fet, el nombre de visites quan comença el curs representa un dels pics més alts de l’any, només superat per l’hivern.

Quines són les malalties més freqüents a les urgències pediàtriques?

  • Otitis.
  • Gastroenteritis.

Els canvis de temperatura i la humitat faciliten la proliferació dels virus i bacteris. També contribueix el fet que s’incrementa el contacte entre els més petits perquè passen molt de temps a dins de l’aula, compartint un  espai reduït.

Un altre factor que contribueix als contagis té a veure amb el sistema immunitari dels nens, que a edats primerenques encara no és madur i això fa que estiguin més exposats a les infeccions.

Consells per evitar els contagis a l’escola

 

  • Dieta saludable. Rica en fruites i verdures.
  • Esport. És molt important que els més petits comencin a practicar esport i a portar una vida activa quant més aviat millor. Això incrementarà i reforçarà les seves defenses.
  • Hidratació. Els nens han de beure molta aigua al llarg del dia per mantenir-se hidratats.
  • Higiene. Els nens s’han d’acostumar a rentar-se les mans amb freqüència per liminar els agents patògens i ensenyar-los a no compartir coberts, gots i similars.

Per altra banda, els professionals mèdics recomanen mantenir al dia el calendari de vacunació, ja que les vacunes són la manera més efectiva i també segura de protegir els nens d’infinitat de malalties infeccioses.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *