Ansietat

3 consells per superar l’ansietat

L’ansietat és una de les problemàtiques més esteses a la societat actual. El ritme de vida frenètic, els horaris impossibles i la falta de conciliació condicionen la forma amb la qual enfrontem els nostres problemes, tant laborals com personals. Això fa que es manifestin  alguns senyals relacionats amb l’estrès i l’ansietat. El problema esdevé quan la simptomatologia és recurrent i s’arriba a un estadi d’ansietat de la mateixa ansietat. T’expliquem com detectar-la, quin tipus n’hi ha i com fer-li front.

Què és l’ansietat?

L’ansietat és un sentiment que ens ajuda a evitar perills reals. En cert grau és bo, ja que funciona com un mecanisme de defensa i estimula un comportament de prevenció. L’ansietat només apareix en cas d’estrès, que pot ser positiu o negatiu, però sense aquest component, no apareixeria.

Existeixen 3 tipus d’ansietat:

  • Ansietat per un pensament imaginari o dolorós. Un exemple seria la por a volar i que l’avió s’estavelli.
  • Ansietat per una interpretació errònia de la realitat. Un exemple serien les conjectures que es poden fer si la nostra parella no ens diu que ens estima i automàticament pensem que això és perquè no li agradem.
  • Ansietat de l’ansietat. Es manifesta quan la persona afectada a més de tenir por de la realitat també té por per estar ansiosa o perquè anticipa la possibilitat que aparegui l’ansietat.

 

Els consells per superar l’ansietat

 

Com ja hem explicat a l’inici, l’ansietat no es pot manifestar sense estrès però pel contrari, podem patir estrès sense que això impliqui ansietat. Per això és tan important detectar-la i diagnosticar-la de la mà d’un professional de la psicologia. Mentrestant és possible escollir els pensaments i les emocions sense convertir-nos en una marioneta de les nostres emocions podent escollir i participar activament en la nostra vida.

  1. Canvia el foc d’atenció. És important no fer protagonistes els símptomes de la nostra ansietat i deixar d’estar pendent de com es comporta el teu cos. S’ha d’intentar escollir pensaments més positius, ja que la manera com ens parlem i ens expressem condiciona les nostres emocions i comportaments. El més important és treure-li a l’ansietat tot el poder que li hem donat.
  2. Deixar d’evitar allò que ens faci por. Un estat constant de fugir d’allò que ens fa por ens acostuma al control i quan es produeix una pèrdua d’aquest control les conseqüències són importants.
  3. Actuar. L’ansietat no ens pot paralitzar, per això és necessari pensar menys i actuar més. És impossible viure raonant sobre totes les coses i imaginant què és el que passarà. El risc és inevitable, necessari, igual que la inconsciència.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *