proves diagnòstiques d'oftalmologia

L’èxit de les noves proves diagnòstiques d’oftalmologia 

El Centre Mèdic de Vilafranca del Penedès continua ampliant els serveis que ofereix al mutualista de Mútua Penedès. L’especialitat d’oftalmologia ha incorporat noves proves diagnòstiques amb la finalitat de detectar malalties i aplicar tractaments específics.

Mútua Penedès ha adquirit en els darrers mesos nous equipaments mèdics d’última tecnologia que permeten oferir un servei integral en aquesta especialitat. Quines noves proves es poden practicar al centre de Vilafranca?

  • OCT (Tomografia de Coherència Òptica). Es tracta d’una tècnica d’imatge tomogràfica, una mena de radiografia de l’ull, gens invasiva que fa servir una combinació de llums per incrementar la resolució de la fotografia que s’obté. S’aconsegueixen imatges de les diferents capes de la retina que faciliten el diagnòstic de les malalties de l’ull, en concret de totes aquelles relacionades amb la màcula i el nervi òptic.
  • Campimetria. Una altra prova diagnòstica que analitza el camp visual del pacient. Un anàlisi que permet detectar algunes patologies de l’ull relacionades amb la vista que amb els tractaments adequats poden millorar la qualitat de vida del pacient sobretot per a tasques habituals com la conducció de vehicles de motor. El camp visual és tot allò que som capaços de veure quan mantenim la mirada fixa en un punt concret. Normalment, la campimetria es fa de cada ull per separat.
  • Retinografia. Aquesta prova diagnòstica aconsegueix imatges a color de la retina i el fons de l’ull. Fa servir un instrument anomenat retinògraf que proporciona informació acurada sobre l’estat de la retina i el seu objectiu principal és estudiar la circulació sanguínia.

 

El servei d’oftalmologia a Mútua Penedès

L’oftalmologia és l’especialitat mèdica que s’encarrega del tractament de les malalties dels ulls, els professionals d’aquesta disciplina les diagnostiquen mitjançant diverses proves mèdiques com les que ja té incorporades Mútua Penedès al seu servei. Un servei que tracta cataractes, miopia, glaucoma i altres malalties que afecten els ulls com ara les al·lèrgies.

És habitual confondre la feina de l’oftalmòleg amb la de l’optometrista, que és el professional encarregat d’explorar la visió de l’ull per a determinar l’ús d’ulleres i la graduació de la vista.

Si necessites tractar alguna malaltia relacionada amb l’ull o fer-te proves oftalmològiques, demana consulta a Mútua Penedès.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *