Unitat del son Mútua Penedès

Unitat del son, un dels serveis més nous de Mútua Penedès  

El Centre Mèdic Assistencial de Vilafranca del Penedès ha començat a oferir un servei personalitzat de tractament dels problemes relacionats amb el son. Un servei inclòs dins de l’especialitat de pneumologia i que dirigeix el Doctor Federico Gómez.

La nova Unitat del Son està disponible per a tots aquells mutualistes que tinguin alguna problemàtica relacionada amb trastorns del son. En concret, els pacients podran sotmetre’s a la prova anomenada polisomnografia a domicili per poder detectar possibles apnees durant la nit.

L’apnea del son i els roncs

L’apnea és un dels trastorns del son més comuns i també el més perillós, ja que es produeix quan s’interromp la respiració regular durant la nit. Per altra banda, els roncs són comuns en pacients que pateixen apnea, però no tots els que ronquen la manifesten.

Existeixen 2 tipus d’apnea del son:

  • Obstructiva. La més comuna. Es produeix quan es bloqueja la circulació de l’aire quan la persona està dormint. Factors com l’obesitat poden contribuir a fer que aparegui.
  • Apnea del son central. Té a veure amb el cervell i la manera com aquest indica les ordres als músculs de la respiració. No existeix cap bloqueig, sinó que el cervell no indica als músculs que han de respirar. Pot aparèixer quan es manifesten tumors cerebrals, infeccions al cervell i vessaments.

 

Una malaltia majoritàriament masculina

L’apnea del son pot afectar a qualsevol persona i a qualsevol edat, tot i que els homes tenen una tendència més gran a desenvolupar aquest desordre. De totes maneres, el risc és superior en els següents casos:

  • Majors de 40 anys.
  • Sobrepès.
  • Amígdales de mida gran.
  • Antecedents familiars.
  • Envà nasal desviat, al·lèrgies o sinusitis.

Es tracta d’un trastorn que s’ha de tractar per evitar problemes de salut greus. Una de les maneres de detectar-lo és mitjançant la prova de la polisomnografia que ja es pot dur a terme a la nova Unitat del Son de Mútua Penedès.

Si pateixes alguns dels símptomes, pots demanar hora al Centre Assistencial de Vilafranca del Penedès amb el Doctor Gómez des d’aquest enllaç.

A Mútua Penedès, ens agrada cuidar-te.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *