tractar l'acne

Com tractar l’acne?

L’acne, conegut mèdicament com a acne vulgaris, és una malaltia de la pell molt freqüent que es caracteritza per l’aparició de barbs, grans i nòduls inflamatoris.

Gairebé totes les persones han tingut acne en algun moment de la vida. Des del servei de Dermatologia del Centre Mèdic Mútua Penedès t’expliquem com tractar aquesta malaltia.

Per què s’origina l’acne?

L’acne no es deu a una manca d’higiene personal i té el seu origen en una excessiva producció de greix per part de les glàndules sebàcies localitzades a la pell i a prop dels fol·licles pilosos. Això és promogut per un augment de certes hormones durant la pubertat. Aquests porus amb un excés de greix tenen una major tendència a tancar-se.

Els factors que agreugen l’acne

  • L’estrès. És important portar un estil de vida saludable que inclogui suficients hores de descans i activitat física diària per a mantenir a ratlla l’estrès i l’ansietat.
  • La dieta és un factor agreujant més controvertit.
  • La susceptibilitat genètica familiar també pot tenir un rol rellevant en el desenvolupament de l’acne.

Moltes malalties de la pell poden assemblar-se a l’acne, per la qual cosa si hi ha dubtes sobre el diagnòstic, és recomanable visitar a un professional.

Tractaments per alleujar l’acne

Els tractaments per tractar l’acne tenen com a objectiu evitar la formació de nous ‘granets’. Això s’aconsegueix a força de disminuir la producció de bacteris i cèl·lules mortes que obstrueixen els porus de la pell. Hi ha diferents tractaments tòpics (cremes, ungüents…) i orals (amb medicació prescrita pel dermatòleg).

Una correcta higiene cutània és fonamental en qualsevol persona que tingui acne. A continuació, detallem alguns consells per a practicar una higiene cutània correcta:

  • Netejar la pell dos cops al dia fent servir un gel netejador suau o sabó per rentar la cara (els sabons específics per a acne de venda al públic solen contenir àcid salicílic o peròxid de benzoil, que són eficaços per eliminar el greix cutani i disminuir la càrrega bacteriana.S’han de fer servir després de la indicació específica del metge).
  • Netejar la pell com més aviat millor després de fer esport o altres activitats que poden causar molta sudoració.
  • Usar maquillatge, hidratants o crema solar de textura aquosa.
  • És molt important evitar manipular, tocar o explotar els ‘granets’,atès que això pot endarrerir la curació de les lesions i deixar cicatrius permanents o punts negres.

Agenda la teva cita aquí.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *