càncer-de-pell

3 coses que no has de fer si vols prevenir el càncer de pell  

Els dermatòlegs ja fa temps que adverteixen que és molt important protegir la pell dels nens, ja que l’òrgan més extens del nostre cos (mesura al voltant de 2 metres quadrats) té memòria i pot manifestar problemes en l’edat adulta. Aquest pròxim 13 de juny tindrà lloc el Dia Europeu per a la Prevenció del Càncer de Pell, una prevenció que passa per una protecció adequada de la pell quan els nens són petits.

Què no hem de fer si volem evitar que es manifesti un càncer de pell?

Els experts expliquen que les cremades de sol es poden convertir en un càncer de pell en l’edat adulta. Per això s’ha d’evitar:

  1. Exposició al sol en les hores centrals dels dies en nens menors de 5 anys.
  2. No aplicar freqüentment crema de protecció solar en els nens.
  3. No fer servir para-sols, ulleres de sol i barrets per als nens.

Està demostrat que cremar-se més de 5 vegades pot incrementar el risc de patir melanoma un 80%. Una dada preocupant tenint en compte que més del 90% de les cremades es produeixen en els primers 20 anys de vida segons la investigació Cancer Epidemiology, Biomakers & Prevention (CEBP).

Moltes vegades, encara que es compleixin les recomanacions de fer servir para-sol, barret, ulleres de sol, evitar les hores centrals de sol… Alguns nens es cremen igualment, s’ha de tenir en compte que el sol no actuarà de la mateixa manera a una pell morena i gruixuda que a una més blanca i fina. Per això s’han d’extremar les precaucions en aquells nens de pell molt blanca, fina, amb pigues i normalment de cabells rossos o pèl-rojos. I sobretot, evitar les hores centrals del dia i la pràctica d’esports que no permetin repetir les aplicacions de cremes protectores. A més, s’ha de vigilar amb els anomenats elements efecte reflex, existeixen superfícies que reflecteixen els raigs ultra violeta com la gespa i alguns para-sols no són completament impermeables.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *