Primavera-Vilafranca

Arriba la primavera a Vilafranca: Activitats per practicar a l’aire lliure

Després del llarg hivern (perquè els hiverns sempre són llargs i freds) arriba l’anhelada primavera, l’estació preferida per a la majoria de persones. Una antesala de l’estiu, ja comencen a pujar les temperatures, no fa calor xafogosa ni és necessari l’abric i la bufanda i les botes. Les hores de sol s’allarguen i els dies tenen una llum especial. L’estació perfecta per practicar activitats a l’aire lliure: Arriba la primavera a Vilafranca.

 

3 activitats per a practicar a l’aire lliure durant aquesta primavera a Vilafranca

 

Sempre diem que Vilafranca és molt més que vi, però no es pot deixar a una banda l’activitat principal i per la qual és coneguda la comarca de l’Alt Penedès. A més, les vinyes confereixen a la zona un paisatge i una climatologia envejable que permeten dur a terme diferents activitats ara que arriba el bon temps.

Diuen que una de les Claus de la bona climatologia de Vilafranca és la seva proximitat al mar però també a l’interior i la barrera protectora que exerceixen les muntanyes de Montserrat.

 

  1. Excursió en bici entre les vinyes. Una forma diferent de recórrer els principals terrenys vitivinícoles de la zona, aprenent sobre el conreu del raïm i la seva llarga història de segles de producció de vi. En aquest article ja vam explicar-te alguna de les principals rutes, guiades i per lliure que es poden fer ara que arriba la primavera al Penedès.
  2. Tast de vins a l’aire lliure. Els diferents cellers repartits a Vilafranca del Penedès i la seva rodalia acostumen a fer tasts de vins al llarg de tot l’any. Uns tasts que inclouen moltes vegades un recorregut per la finca explicant el procés de producció de vi, d’ençà que es conrea, es cuida i es recull el raïm fins que arriba a l’ampolla final. Així i tot, amb l’arribada del bon temps aquests passejos entre vinyes es poden allargar i convertir-se en un agradable pla de primavera gràcies a la bona temperatura.
  3. Trekking al Penedès. L’arribada de la primavera i del bon temps fa que tots aquells amants de la natura i el senderisme aprofitin els caps de setmana i dies lliures per recórrer els espais verds de Catalunya. La comarca de l’Alt Penedès ofereix diferents rutes de trekking, de nivells inicials com avançat per a gaudir d’un ecosistema privilegiat. En aquest article t’expliquem quines rutes pots fer.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *