Rutes a peu Alt Penedès

L’Alt Penedès: Les millors excursions per recórrer a peu la comarca

Un mar de colors, natura i tranquil·litat. La comarca del Penedès és el territori idoni per practicar senderisme i fer trekkings, però que no t’espanti aquest argot, en realitat hi ha rutes per a tots els gustos i formes físiques. Fem un recorregut per l’Alt Penedès tot descobrint les millors excursions per recórrer a peu la comarca.

 

Dèiem a l’inici que en aquesta zona es troba un mar de colors i és ben cert, ja que amb cada estació les fulles dels arbres varien la seva pigmentació i veure els canvis de colors és un autèntic espectacle. Per això et recomanem anar-hi diverses vegades a l’any, en diferents èpoques. Si t’agrada la natura i caminar no et pots perdre les 12 rutes que et proposem a continuació.

 

12 rutes per l’Alt Penedès

 

L’enoturisme s’ha posat de moda i, si hi ha una cosa característica de la comarca del Penedès, són les seves vinyes. Paisatges inundats de raïm i els cellers de la reconeguda denominació d’origen fan dels seus camins rurals una proposta pels amants de la natura. Si a l’agost et van proposar les millors rutes en bicicleta, ara et mostren les millors que pots fer a peu:

 

 • Trekking Penedès 360º. La ruta completa dura 8 dies, ja que són més de 300 km durant els que es descobreixen panoràmiques impressionants i s’arriba fins al bell cor del Parc Natural del Garraf.
 • De Vilafranca als Pujols. Una ruta entre vinyes que arriba fins al bosc Els Pujols al poble de la Granada del Penedès. Es passa molt a prop de la proposta artística “Vinya Pintada”, on els pals dels ceps estan pintats de colors. Un total de 3’9 km aptes per a totes les edats.
 • De Vilafranca al Parc dels Talls de Vilobí. Un total de 7’20 km que discorren al llarg de quatre pedreres d’extracció de guix, una oportunitat de contemplar una gran presència d’ocells que busquen aquestes zones humides.
 • De Vilafranca al Parc d’Olèrdola. Una ruta amb la qual s’arriba al millor mirador de la plana del Penedès i part de la costa del Garraf. Un total de 7’10 km per descobrir paratges naturals inconfusibles.
 • De Vilafranca al Castell de Sant Martí Sarroca. Un recorregut que et mostrarà l’esplendor de l’església de Santa Maria, dels segles IX-XII; i el Castell de Sant Martí Sarroca.
 • De Vilafranca al Castell de Penyafort. Una altra ruta que acaba amb la visita a un Castell, en aquest cas és el de Penyafort. També durant el camí, es podran descobrir espais interessants com el Refugi Antiaeri del Serrat i el parc de la Memòria de la Guerra Civil.
 • De Vilafranca a Santa Maria dels Horts. Un passeig de 6’20 km per visitar una ermita romànica.
 • De Vilafranca a Sant Sebastià dels Gorgs. Aquesta ruta només és per als més valents i aventurers, ja que en total suma 14’50 km, però val la pena per poder conèixer el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs, declarat Bé d’Interès Nacional.
 • De Vilafranca a Sant Pau. Ideal per visitar en família, ja que compta amb zones lúdiques i d’esbarjo pels nens. Durant la ruta es podrà visitar l’ermita de Sant Pau, amb més de 600 anys d’antiguitat.
 • De Vilafranca a la Torre de les Aigües. La ruta permet visitar la Torre de les Aigües, que proveïa d’aigua la ciutat de Vilafranca.
 • De Vilafranca a la Muntanyeta. Un passeig entre camins rurals, vegetació i molta natura.
 • De Vilafranca a la Font del Cuscó. Acabem el nostre repàs de les millors rutes per conèixer el Penedès a peu amb una excursió de les fortes: 11’20 km de recorregut entre natura.

Pots trobar més informació al web sobre turisme de l’Alt Penedès.

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *