Vilafranca bike and wine

Vilafranca: Bike & Wine

Diuen que Vilafranca és la capital del vi i no serem nosaltres els que posem en dubte aquesta afirmació. A només 30 minuts de Barcelona i Tarragona, des de fa anys, és possible gaudir i descobrir aquesta regió vinícola del Penedès fent rutes pels diferents cellers que acull la zona. Tot i això, han sorgit maneres “diferents” de gaudir de les vinyes i els paisatges penedencs com les rutes de “Bike & Wine”. Tota una declaració d’intencions…

 

Passejos en bicicleta rodejats de natura i vinyes: Bike & Wine

Actualment són molts els recorreguts que surten des de Vilafranca per conèixer els paisatges que rodegen la capital de l’Alt Penedès. Què proposen aquestes rutes?

 

  • Passejar en bicicleta entre vinyes.
  • Visitar cellers de la zona.
  • Participar a tasts de vins (això sí, sempre que hàgim aparcat la bicicleta).
  • Impregnar-se de la cultura vitivinícola de les terres del Penedès.

 

Normalment, les rutes estan adaptades per a famílies i qualsevol persona, encara que no practiqui esport habitualment, pot fer-la sense problemes. De totes maneres, es pot escollir entre dos tipus d’intensitat del recorregut:

 

  • Slow Bike. Com el seu nom indica, es tracta de passejos lents i tranquils. L’objectiu és gaudir del paisatge de vinyes i camps, i admirar les construccions de pedra seca, les masies de la zona i altres edificis com castells, ermites, pobles de la comarca i com no, de cellers. Solen ser pocs quilòmetres i duren una única jornada. Es tracta de rutes que practiquen sobretot famílies amb nens i parelles.
  • Per als apassionats de la Mountain Bike i d’aquest esport, combinar ecoturisme, cultura, gastronomia, tradició, vi i una bici pot ser l’amanida perfecta d’uns dies d’aventura. Es tracta de rutes de dificultat alta, ja que els recorreguts es fan al bell mig de les muntanyes, boscos, camins i per descomptat: vinyes. Només apte pels amants de la bicicleta que ja estiguin una mica entrenats. De fet les excursions solen durar més de 2 dies.

 

També és important decidir si volem fer la ruta pel nostre compte i al nostre aire o preferim un tour organitzat.

 

  • Llogar una bicicleta de passeig o elèctrica. Existeix un mapa oficial que indica les rutes que es poden seguir de forma fàcil.
  • Llogar un tour organitzat. Rutes tancades amb un guia oficial

 

 

Vilafranca, bike & wine, una manera diferent i divertida de descobrir la capital de l’Alt Penedès. Tot i això, en el cas que no t’agradi anar amb bicicleta, també pots optar pels trekkings organitzats en els quals podràs fer la ruta caminant.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *