renovar el carnet de conduir

Quines proves ens hem de fer per renovar el carnet de conduir ?

El temps passa volant! I, de cop i volta, un dia ens adonem que ens hem de renovar el carnet de conduir. Per tal de poder fer la renovació d’aquesta llicència, i d’altres com, per exemple, el permís d’armes, hem de passar un reconeixement mèdic bàsic.

Aquest reconeixement mèdic, que com hem indicat, és molt bàsic, té tres parts:

  • Examen mèdic
  • Examen de coordinació
  • Examen psicològic

Proves que ens hem de fer per renovar el carnet de conduir

Examen mèdic

La finalitat d’aquest és conèixer l’estat bàsic de salut de la persona que ha de renovar el seu permís de conduir de tipus B –ja que hi ha altres carnets que demanden proves concretes i especifiques-.

Les proves que es realitzen es divideixen en tres blocs:

  • Reconeixement de l’estat general de salut. En aquest examen, normalment, ens pesen, ens mesuren i ens fan un control de la tensió arterial. A més, ens fan preguntes relacionades amb la salut com , per exemple, darreres intervencions quirúrgiques, medicació que prenem, al·lèrgies, etc.
  • Reconeixement de la vista. El professional de la salut ens farà un qüestionari previ per saber quant de temps fa que hem visitat l’oftalmòleg i si portem ulleres o lentilles. Després ens realitzen la prova coneguda com a test de Snellen, que consisteix a identificar correctament les lletres impressionades en un cartell a uns 5 o 6 metres de distancia.
  • Reconeixement de l’oïda. Per fer aquesta prova hem d’estar en un habitacle insonoritzat amb uns cascos i hem de pitjar un botó cada cop que sentim un soroll per tal que els professionals mèdics puguin avaluar la nostra capacitat auditiva.

Reconeixement psicològic

La persona encarregada de fer-nos l’examen ens farà una sèrie de preguntes amb la finalitat d’avaluar el nostre estat de salut mental i descartar possibles trastorns de conducta o problemes de personalitat.

Examen de coordinació

Tots els centres que fan exàmens mèdics per renovació de permisos de conduir tenen aparells per mesurar la coordinació i la percepció del pacient. Hi ha diferents tipus de màquines, però en totes elles ens fan fer accions amb les dues mans a la vegada.

Normalment l’examen mèdic per renovar-se el carnet de conduir dura entre 15 i 20 minuts.

Vine a Mútua Penedès a fer la teva renovació. Preus molt econòmics i et fem tots els tràmits.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *