donar sang

Raons per donar sang

L’Organització Mundial de la Salut defineix la sang com ‘el regal de la vida’, el regal més valuós que podem oferir a una altra persona. Diàriament moltes persones aconsegueixen sobreviure o milloren la seva salut gràcies a que algú ha decidit donar sang. Salvar-li la vida a una persona és raó suficient per donar sang, però no és l’única. A continuació t’expliquem aquesta i altres raons per les quals si no ets donant, hauries de ser-ho.

Raons per donar sang

1. Salvar vides

Una vegada que et converteixis en donant, canviaràs la vida de moltes persones. Amb una sola donació, pots salvar la vida de 3 persones adultes o 6 nens. La sang no no es pot fabricar, així que la donació és l’únic mètode perquè una altra persona rebi una transfusió.

2. Donar sang és bo per a la teva salut

Redueix la quantitat de ferro en el cos i el risc de malalties del cor. Segons la Revista Americana d’Epidemiologia,  els donants de sang són un 88% menys propensos a patir un atac al cor. Això és així perquè quan algú dóna sang, s’elimina part del ferro del seu sistema, reduint així el risc de patir malalties del cor.

3. Redueix el risc de càncer

Altres estudis també han conclòs que donar sang de forma regular s’associa a un menor risc de sofrir qualsevol tipus de càncer, incloent alguns dels més freqüents com el de pulmó, estómac, fetge, etc.

4. Renovar la sang és bo per al cos

La renovació de la sang és bona per al sistema sanguini del nostre cos. La donació permet que el cos generi nova sang, la qual cosa t’ajudarà a mantenir-te saludable, de manera que el teu cos sigui més eficaç.

5. No és solament per a emergències

La teva sang podrà ajudar a moltes persones malaltes. La sang no solament s’utilitza per a pacients que han perdut molta sang a causa de possibles accidents, sinó que també es necessita per a pacients sotmesos a cirurgia, mares que acaben de donar a llum, persones amb càncer o amb malalties de la sang. Pensa que potser un dia t’estiguis ajudant a tu mateix o a algun membre de la teva família.

 

Requists per donar sang

Per ser donant de sang és necessari ser major de 18 anys, pesar més de 50 kg i tenir bona salut. És important deixar passar 2 mesos des de l’última donació i tenir en compte que els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones, 3 vegades. Si tens dubtes, pots consultar aquesta pàgina de la Creu Roja Espanyola. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *