pervenir i curar l'al·lèrgia

6 remeis naturals per prevenir i curar l’al·lèrgia

Cada dia són més les persones que pateixen al·lèrgia i que viuen amb temor l’arribada de la primavera. Prendre mesures per prevenir i curar l’al·lèrgia és molt important en aquest context.

A més dels remeis naturals que citarem a continuació, també és molt important per prevenir l’al·lèrgia que adoptem una sèrie d’hàbits d’higiene. Entre aquests podem citar alguns com:

  • Ventilar la casa a primera hora del dia perquè és quan hi ha menys acumulació de pol·len a l’aire
  • Canviar els llençols amb una periodicitat d’una o dues vegades a la setmana i rentar-los amb aigua calenta
  • No tenir a casa peluixos ni objectes que acumulin pols
  • Netejar la pols amb aspirador o un drap humit. Evitar tots aquells sistemes que aixequin la pols.

Remeis naturals per prevenir i curar l’al·lèrgia

Te verd

El te verd té moltes propietats beneficioses per a la nostra salut . A més, no hem de vigilar quan en consumim perquè, a diferència d’altres, conté poca teïna.

Pel que fa a l’al·lèrgia, conté un ingredient que impedeix la producció d’histamina, i això, òbviament, alleuja la reacció i els símptomes de l’al·lèrgia.

Cúrcuma

La cúrcuma, tal com succeeix amb el te verd, té moltes propietats beneficioses per a la nostra salut. És antioxidant, anticancerosa i antiinflamatòria.

És bona per a les persones que tenen al·lèrgia perquè té inmoglubina, i aquesta prevé i disminueix els símptomes de l’al·lèrgia.

Mel

Sembla paradoxal, i de fet, ho és, però prendre mel va bé per a les persones al·lèrgiques perquè conté petites quantitats de pol·len que, si la prenem de forma regular, fan que el nostre organisme es vagi acostumant a poc a poc a aquest.

Eucaliptus

L’eucaliptus és conegut pel seu gran poder descongestiu i expectorant. És per aquest motiu que ajuda a les persones que tenen brots d’al·lèrgia.

Es pot fer servir en forma d’oli concentrat, que es posa al pit i ens permet respirar millor. I també el podem fer servir com ho feien les nostres àvies, bullir les fulles i inhalar el fum.

Vinagre de poma

És habitual fer servir el vinagre de poma pel mal de coll, la sinusitis i els refredats perquè descongestiona. És en aquest sentit que també pot servir a les persones que pateixen al·lèrgia.

Es recomana prendre 2 cullerades de vinagre de poma en un got d’aigua tres vegades al dia.

Ortiga

L’ortiga tot i que pot produir al·lèrgies cutànies, és un gran remei natural per a aquelles persones que tenen al·lèrgia al pol·len.

Ho és perquè bloqueja l’efecte de la histamina i, per tant, alleuja els símptomes d’aquesta com la mucositat, la picor d’ulls, els esternuts, etc.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *