Salut-ocular-a-la-cuina

Seguretat ocular a la cuina

Poques coses il·lustren tan bé l’esperit nadalenc com els grans àpats familiars dels pròxims dies. Però per tal d’assaborir tots els plats festius, cal que algú es posi darrere els fogons. Tant si és el vostre cas com el d’algú proper, és important que conegueu alguns dels riscos més comuns pel que fa a seguretat ocular a la cuina i com prevenir-los.

Abans de res, però, recordeu que en cas d’accident ocular, cal acudir al servei d’urgències oftalmològiques el més ràpid possible. Si es produeix un incident a l’ull o molt a prop, encara que no s’experimenti cap símptoma, recomanem fer una visita a l’oftalmòleg/òloga.

Què puc fer per cuinar de manera segura?

La prevenció és la millor estratègia per no patir conseqüències d’accidents oculars. Per això aconsellem prendre mesures en els següents àmbits:

  • Protegiu-vos d’esquitxades. Per evitar que el greix calent entri en contacte amb els ulls, es poden utilitzar ulleres de protecció ocular o fer servir tapes que cobreixin les cassoles.
  • Manteniu una higiene Després de manipular alguns aliments com la carn crua o espècies molt picants, cal rentar-se bé les mans. Així, si us fregueu l’ull involuntàriament, no l’exposareu a les partícules que podrien causar inflamacions o infeccions.
  • Alerta amb eines esmolades, especialment si hi ha infants a la vora. Els objectes afilats són la tercera causa més habitual de lesions oculars entre pacients de pediatria.
  • Tingueu l’espai de la cuina ordenat. La porta mal tancada d’un armari o un líquid abocat a terra podria provocar una caiguda, una de les principals causes d’accident ocular.
  • A l’hora de netejar, vigileu amb els productes químics com el lleixiu. Es recomana fer servir protecció ocular en manipular-los i, en cas d’accident ocular, rentar-los amb aigua abundant i buscar atenció mèdica ràpidament.

Amb aquests consells aconseguireu que la cuina sigui una mica més segura i us podreu dedicar més i millor a les propietats dels vostres plats. Bon profit i bones festes!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *