Deixar de fumar 2019

Objectiu: Deixar de fumar en 2019  

Deixar de fumar sol convertir-se en un dels propòsits d’any nou més populars. Es tracta d’una situació que ens pot resultar familiar, un company de feina, parella o amic que quan arriba el mes de gener es promet a si mateix deixar el tabac. La majoria opta per començar l’endemà de cap d’any, altres s’esperen a després de Reis o fins i tot al primer dilluns del nou any. Si vols aconseguir de veritat deixar de fumar i no quedar-te pel camí et donem alguns consells perquè tinguis èxit.

 

5 premisses imprescindibles

 

  1. Deixar de fumar no té una meta o un final, es tracta d’un camí que has de recórrer durant la resta de la teva vida.
  2. Si vols que aquest canvi tingui durada en el temps, busca ajuda professional. La majoria de les vegades la força de voluntat no és suficient.
  3. No t’obsessionis, has de mantenir la calma i ser conscient que tindràs recaigudes i que no passa absolutament res, ets humà. Caus i t’aixeques, no et castiguis.
  4. Qualsevol dia és bo per començar, no has d’esperar al nou any, ni a un dilluns. Però sí que és cert que aquestes noves etapes poden ajudar-te a reafirmar els teus objectius, si és així, aprofita-ho.
  5. Has de voler deixar-ho, i ens referim a voler de veritat. Si no estàs convençut, això no funcionarà. És possible que ja siguis conscient que fumar mata però el plaer que et proporciona és massa gran. La conscienciació és una carrera de fons, informa’t dels inconvenients del tabac i a poc a poc interioritzaràs un sentiment que et farà veure que tot i el plaer que t’aporta, no et val la pena posar en risc la teva salut.

 

El tabac, una droga legal

 

Des del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya adverteixen que el tabac “és una substància molt addictiva que té efectes estimulants sobre el sistema nerviós central de la persona fumadora i que comporta molts riscos per a la salut”. Per això, deixar aquest hàbit implica millorar la salut de la persona fumadora i també la d’aquells que l’envolten.

 

D’entre els consells que recomanen per deixar de fumar destaquen mentalitzar-se i visualitzar-se sense fumar, relaxar-se, fer exercici regularment, moderar el consum d’altres excitants com el cafè o el té i menjar aliments rics en vitamina B com l’arròs integral.

 

Tanmateix, expliquen que l’ajuda personalitzada per part d’un professional de la salut “incrementa les probabilitats d’èxit”. Per això s’ha editat una guia pas a pas per deixar de fumar, una guia que es pot consultar via online i que conté totes les passes a seguir per deixar de fumar elaborades per part d’un equip mèdic.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *