Vida saludable

Propòsit d’any nou: Començar una vida més saludable  

 

Qualsevol moment és ideal per començar a portar una vida més saludable. No és necessari esperar a un dilluns o a l’any nou, però és cert que l’inici de noves etapes ens aporten l’energia i l’empenta necessàries per emprendre aquest nou camí. Moltes altres persones també fan el seu particular llistat de propòsits i això aconsegueix que millorem el nostre nivell de força de voluntat. Fa pocs dies que hem encetat el 2019 i és temps de propòsits saludables. Si vols portar una vida més sana, t’expliquem què has de fer.

 

Un únic propòsit que amaga la resta

 

Deixar de fumar, fer esport, posar-nos a dieta… Es tracta d’alguns dels propòsits d’any nou més típics i que un percentatge molt ampli de la societat intenta dur a terme al llarg del mes de gener. La gran majoria fracassa i no supera els 21 dies, el període clau. Per què 21 dies? Us sona als tractaments de desintoxicació? Això és perquè alguns experts han determinat que aquesta franja de temps és la que necessita el cos humà per acostumar-se i fer seva una rutina de vida.

 

Des dels organismes públics de salut recomanen establir com a únic propòsit portar una vida saludable i això implica no fumar o seguir una dieta equilibrada, entre altres.

 

  • Deixar de fumar. Els experts recomanen afrontar aquest procés sent conscient de les dificultats que comporta. Quines són les millores de deixar el tabac?

 

  1. Estalvi de diners.
  2. Millora de la capacitat pulmonar (això beneficia a l’hora de practicar esports cardiovasculars).
  3. Pell més hidratada.
  4. Eliminació de la pudor de tabac a la roba, el cotxe i la llar.
  5. Llibertat (poder estar a llocs públics o recintes tancats com un avió sense necessitat de fumar).

 

  • Practicar esport. S’ha de cultivar la ment però també el cos. La pràctica regular d’exercici permet millorar l’estat de salut en l’àmbit físic i també mental. Està comprovat que es desprenen endorfines que milloren l’ànim i és el millor remei contra la tristor, l’ansietat i la depressió. S’ha de començar a poc a poc i anar incrementant la intensitat de l’exercici i també els dies de pràctica per aconseguir convertir-ho en una pràctica habitual. Es recomana fer almenys 2:30 hores a la setmana, pots iniciar-te en el món de l’esport practicant mitja hora fins a arribar a les 2:30h.
  • Dieta equilibrada. Es recomana ingerir entre 300 i 400 grams diaris de verdures i hortalisses; a més, per conservar tots els nutrients la millor opció és menjar-les crues i si es bullen, es pot aprofitar l’aigua per fer sopes o purés, ja que queden minerals en l’aigua de la cocció. També és recomanable menjar fruita cada dia, un mínim de tres peces al dia. S’ha d’intentar evitar el consum de brioixeria industrial i greixos saturats.
  • Actitut positiva. Necessària per millorar el benestar emocional. Perquè això sigui possible és imprescindible complir amb les premisses anteriors, vida saludable, no fumar, dieta equilibrada, pràctica d’esport… Sense tot això, molt difícilment encararem la vida amb positivisme.

 

Per completar el teu propòsit d’una vida més saludable també es recomana fer servir les escales en lloc de l’ascensor, caminar més en comptes d’utilitzar el cotxe o el transport públic. I si és imprescindible l’ús d’un mitjà de transport per la distància, sempre pots baixar una parada abans de la teva per acabar el recorregut caminant.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *