Dieta 2020

Objectiu 2020: Seguir una dieta saludable 

Un clàssic, arriba l’any nou i la majoria de la població fa un llistat amb els propòsits que vol aconseguir al llarg dels següents 12 mesos. Aprimar-se o menjar saludable solen estar en els primers llocs, però quants ho aconsegueixen de veritat? Els experts ho tenen clar, l’objectiu ha de ser menjar més sa i millor, l’aspecte físic serà només un afegit que apareixerà sol si realment es fa un canvi d’hàbits. Si menges pollastre a la planxa i enciam cada dia és evident que perdràs pes, però t’estàs alimentant correctament? Quant de temps podràs mantenir aquesta pràctica? Segurament després recuperaràs els quilos perduts. Segueix els nostres consells per seguir una dieta saludable real i sostinguda en el temps.

Consells per dur a terme una dieta saludable

 

És necessari que passin almenys 21 dies per poder adquirir un hàbit, i durant aquesta primera etapa és normal que ho passis malament o sentís certa ansietat o fins i tot passis gana. Probablement has acostumat al teu cos a menjar més del que necessita, però amb paciència i força de voluntat es pot aconseguir.

  1. Canvia els hàbits. No es pot començar la casa per la teulada, abans de veure resultats, d’aprimar-te o d’imposar-te una dieta saludable, canvia la teva relació amb el menjar. Comença a alimentar-te i a nodrir-te en comptes de donar-li plaer al teu cos. Almenys no diàriament.
  2. Reeduca el teu paladar. La indústria alimentària ens ha imposat sabors més dolços, més salats i més artificials. Redueix la dosi de sucre del cafè o el té, fes servir substitutius fins que no necessitis posar res i gaudir del gust real del cafè i del té. La xocolata, per exemple, d’un mínim de 85% de cacao. Pots començar amb una xocolata de 50% i anar pujant el percentatge a mesura que acostumes el paladar. Evita cuinar amb molta sal o afegir dolç, etc.
  3. Elabora menús complets que t’aportin tots els nutrients. Has de menjar greixos saludables com el de l’alvocat, el iogurt natural o el salmó. També són imprescindibles els hidrats de carboni: Pasta, arròs (que siguin 100% integral). Proteïnes de la carn, el peix, llegums i llavors. I uns altres hidrats plens de vitamines i nutrients com són les fruites i verdures, que també inclouen molta fibra i fructosa en el seu estat natural. Sempre millor les peces senceres i no triturades o en sucs perquè s’alliberen els sucres lliures de la fructosa. I ja se sap que l’energia que aporta el sucre i que no es crema es converteix en greix.
  4. Visitar un nutricionista titulat. És una bona opció perquè estudiï el teu cas concret i et pugui ajudar a elaborar menús complets i raonables, donar-te opcions substitutives i assessorar-te.
  5. Deixar de comprar ultra processats. Tot allò que es vengui envasat i tingui més de 3 ingredients ho és. No compris productes, compra aliments: Fruita, verdura, carn, peix, llavors, fuits secs… I bons processats com pot ser un formatge, un iogurt, una rajola de xocolata o una llauna tomàquet natural fregit.

El més important de tot és conscienciar-se i tenir clar que es volen canviar els hàbits i també la mentalitat. Per això és important que aprenguis a interpretar les etiquetes dels productes. Si té més de 4 ingredients, no és recomanable i el que apareix en primer lloc és el que té més quantitat de tots. Després ens hem de fixar a la taula de valors nutricionals per saber quant de sucre i greixos conté.

Una vegada que menjar saludable és un hàbit adquirit, els canvis físics vindran sols.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *