Contractura muscular

Com prevenir les contractures musculars

Les contractures musculars les poden patir tant persones actives com sedentàries i no sempre tenen a veure amb la postura o l’esforç físic com es creu popularment. De fet, cada vegada és més habitual que apareguin contractures amb un origen emocional (estrès, nervis…). Les contractures són molestes perquè generen un dolor que no ens permet moure’ns amb normalitat. És freqüent que afectin les zones del coll i l’esquena.

 

Què és una contractura?

 

Com el seu nom indica es tracta de la contracció involuntària i permanent d’un múscul. És important tractar les contractures en l’àmbit físic, amb l’ajuda d’un fisioterapeuta, que pot aplicar massatges i tractaments de xoc com corrents o ultrasons. De totes maneres, a banda del tractament s’ha d’anar a l’origen que ha causat la contractura, si no es repetiran en el temps.

 

Causes de les contractures musculars

 

  • Sedentarisme: Provoca un baix to muscular i facilita les contractures.
  • Excés d’activitat física: Si es practica més del que estan acostumats els nostres músculs, això pot provocar les contractures. El millor és fer exercici de manera progressiva i anar incrementant la intensitat.
  • Aire condicionat. L’aire directe a la cara o l’esquena pot provocar contractures.
  • Estrès. Portar una vida amb presses i nervis pot fer que els músculs es tensin i apareguin contractures.
  • Mala alimentació. Si el nostre organisme no rep els nutrients que necessita per funcionar en condicions una de les parts que es poden veure afectades són els músculs.

 

Com prevenir les contractures musculars?

 

  • Practicar exercici de forma moderada i incrementar la intensitat progressivament. Si un dia notem que hem treballat més del compte, està indicat aplicar calor sobre la zona. I sobretot, abans de començar a fer exercici s’ha de donar molta importància a la part de l’escalfament.
  • Fer exercicis d’estiraments. Es recomana el ioga o el mètode Pilates, ja que a banda de treballar el múscul també es tracta la part emocional i serveixen com a relaxació.
  • Correcció postural. És molt important seure i ajupir-se correctament. Et deixem AQUÍ un petit vídeo sobre la manera correcta de fer aquests moviments i postures.
  • Vida saludable. És imprescindible, ens ajudarà a tenir sota control l’estrès, l’ansietat, els nervis… I també, una alimentació saludable permetrà que el nostre organisme compti amb els nutrients necessaris per tenir una musculatura forta.

Arribat el cas que no hagis aconseguit evitar la contractura, et recomanem aquest canal de Youtube que explica exercicis i aporta consells per pal·liar el dolor de les diferents contractures musculars que pots patir.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *