Cada quant haig d’acudir al podòleg?
Els peus són una part molt important del cos a la que no es para l’atenció necessària. La nostra societat té molt interioritzada la necessitat de visitar un cop l’any el dentista, el dermatòleg i el ginecòleg, però ningú té en compte els podòlegs, a menys que es tingui alguna molèstia als peus. Cada quant haig d’acudir al podòleg? Es recomana fer una visita anual, una revisió per assegurar-nos que tot marxa bé. I és que els peus suporten tot el pes del nostre cos i tenen un paper molt important en la nostra salut.
Quines problemàtiques tracten els podòlegs?
Encara avui dia es manté la idea que els podòlegs són una mena de “callistes” que s’encarreguen de tractar les dureses, els galindons i les ungles encarnades. Tot i que sí que s’encarreguen de pal·liar aquestes problemàtiques des d’un punt de vista mèdic i no estètic (quan provoquen dolor i dificulten el fet de caminar o realitzar activitats de la vida diària); el podòleg tracta un ventall molt més ampli de malalties del peu.
- Lesions als peus i turmells.
- Problemes de la marxa (anomalies en caminar).
- Peus plans.
- Infeccions per fongs.
- Anomalies als dits (malformacions de naixement o per l’ús de cert calçat: dits en garra, etc).
- Sudoració excessiva.
Consells per tenir uns peus sans
Com ja hem apuntat anteriorment, es recomana visitar el podòleg una vegada l’any independentment de l’edat. Es pensa que els podòlegs només tracten gent gran i no és així. Certament, les persones majors tenen més problemes associats als peus, ja que el descens de la flexibilitat dificulta que mantinguin una bona neteja dels peus. Tot i això, la visita al podòleg també és important en el cas dels nens, per poder posar fre a certes patologies que poden desenvolupar, com els peus plans (col·lapse de l’arc de la planta del peu que provoca que tota o quasi tota la superfície tingui contacte amb el terra).
- Tallar les ungles regularment, llimar-les i evitar que es clavin als costats. Per això és bàsic no tallar-les massa i sempre en sentit horitzontal.
- Utilitzar xancles a piscines i banys públics. També si utilitzen lavabos a hotels o altres indrets que no siguin casa nostra-. Així evitarem els fongs.
- Utilitzar un calçat adequat. És molt important fugir de les sabates de mala qualitat que s’elaboren amb materials que poden ser perjudicials per a la pell. El preu pot ser atractiu, però es recomana utilizar-ho només en ocasions especials i que el calçat diari sigui de pell i subjecti el peu correctament (les xancles de platja o les denominades “ballarines” no es recomanen). El millor és que la sabata tingui un taló mínim de 2 o 3 cm.
Encara que es tinguin en compte aquests consells, és important visitar-se regularment amb el podòleg igual que ho farien amb el dentista per poder detectar problemàtiques que puguin afectar els nostres peus i que no sabem detectar a casa.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!