Teràpia-d'ultrasons

La teràpia d’ultrasons al Centre Mèdic Mútua Penedès

La teràpia d’ultrasons és una de les tècniques de rehabilitació que s’utilitzen en l’àmbit de la fisioteràpia. Permeten recuperar la salut i un bon estat de forma dels músculs després de patir un accident, de l’aparició de lesions provocades per l’estrès o del desgast, fruit de l’edat i del pas del temps. Descobreix com es realitza aquest tractament al servei de Rehabilitació i Fisioteràpia del Centre Mèdic Mútua Penedès.

En què consisteix la teràpia d’ultrasons?

0 que fa servir ones sonores amb una freqüència més alta que el nostre llindar d’audició. Es considera una teràpia tèrmica mecànica que, mitjançant la penetració de les ones sonores, és capaç d’obtenir beneficis particulars.

Entre els beneficis dels ultrasons en fisioteràpia destaquen:

  • Alleujament del dolor: Els ultrasons poden ajudar a reduir el dolor muscular i articular, especialment en casos de dolor crònic o agut.
  • Reducció de la inflamació: Els ultrasons poden disminuir la inflor i la inflamació en les articulacions i els teixits tous.
  • Millora de la circulació sanguínia: Les vibracions produïdes pels ultrasons poden augmentar la circulació sanguínia en la zona tractada, la qual cosa pot ajudar a reduir la inflor i promoure la cicatrització.
  • Major flexibilitat i mobilitat: Els ultrasons poden ajudar a millorar la mobilitat de les articulacions i augmentar la flexibilitat dels músculs, la qual cosa pot ser útil per a persones amb artritis o lesions musculars.
  • Rehabilitació postoperatòria: Els ultrasons poden ser útils en la rehabilitació postoperatòria per a millorar la circulació sanguínia i reduir el dolor i la inflamació en la zona tractada.

Aquesta tècnica és segura i efectiva en la majoria dels casos, tot i que pot resultar incòmoda per a algunes persones i no és adequada per a tractar totes les afeccions. És important parlar amb un professional de la salut abans de començar qualsevol tractament amb ultrasons.

Les xifres del servei de Rehabilitació i Fisioteràpia del Centre Mèdic Mútua Penedès

El Centre Assistencial de Vilafranca ha realitzat un total de 4.695 sessions de rehabilitació al servei de Fisioteràpia durant el primer semestre de 2022. Agenda la teva cita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *