Obstetrícia

Obstetrícia: Un servei imprescindible 

L’obstetrícia és una disciplina que, encara en l’actualitat, queda relegada a un segon pla per darrere de la ginecologia, a la que es considera com el servei més important. De fet, moltes persones creuen que són el mateix i que simplement existeixen noms diferents per anomenar a les especialitats mèdiques que tracten els òrgans sexuals i reproductors femenins. En realitat, l’obstetrícia s’encarrega de la salut reproductora de la dona durant l’embaràs, el part i el postpart.

 

La importància de disposar d’un servei d’obstetrícia cobert per la teva mútua de salut

Mútua Penedès disposa de l’especialitat d’obstetrícia per a les seves mutualistes del Centre Assistencial de Vilafranca. Un servei que es presta conjuntament amb el de ginecologia i que està a càrrec dels doctors Enric Capdevila Vilamajo, Laura Cusiné López i Annabel Laborda Luque.

Ginecologia i obstetrícia són dues especialitats diferents però sovint es combinen en una de sola per poder tenir cura de totes les patologies relacionades amb els òrgans sexuals femenins, amb embaràs o sense.

Els serveis d’obstetrícia s’encarreguen de supervisar els possibles trastorns de la gestació que es poden manifestar:

  • Preeclàmpsia.
  • Diabetis gestacional.
  • Posició anormal del fetus.
  • Placenta prèvia.
  • Limitació del creixement intrauterí.
  • Creixement i desenvolupament anormal del fetus.

El control de la dona embarassada dependrà del tipus de gestació i del risc que existeixi. Fins i tot es pot decidir una inducció al part si el fetus i la mare corren perill seguint endavant amb l’embaràs.

Els naixements poden ser naturals, per via vaginal, O bé per cesària, una pràctica quirúrgica que consisteix a realitzar un tall a la part baixa de l’abdomen per extraure al nadó.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *