urgències Nadal

Les visites més habituals a urgències en èpoques nadalenques  

Aquests dies previs a l’arribada de les festes de Nadal la majoria de famílies estan capficades en la preparació de les diferents celebracions: Nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve, Cap d’Any, Any Nou, Reis… Uns comprant els ingredients dels menús que ja han elaborat, altres encara discutint sobre si enguany toca passar les festes amb la família de l’un o de l’altre i gairebé tots comprant els regals. I precisament aquestes celebracions, dinars i sopars, són els responsables en gran manera de les visites més habituals que registren les urgències mèdiques d’ambulatoris i hospitals. Fem un repàs de les problemàtiques relacionades amb la salut més freqüents al Nadal.

Les malalties i problemàtiques de salut més típiques del Nadal

 

Les festes de Nadal es caracteritzen per àpats interminables que s’allarguen durant hores i on sempre hi ha menjar i beguda… I molts dolços. És impossible deixar el plat buit perquè de seguida vindrà a algú per fer-te provar altre dels plats que encara no has tastat. Això provoca que algunes de les visites a urgències més habituals en èpoques nadalenques siguin:

  • Empatxos.
  • Cremors d’estómac i pesadesa.
  • Coma etílic.
  • Gastroenteritis (vòmits i diarrees).
  • Grips i refredats (l’època de fred facilita la proliferació dels virus).

Gairebé totes aquestes problemàtiques tenen a veure amb un consum excessiu d’alcohol, begudes carbonatades i aliments. A més, parlem d’aliments rics en greixos saturats i sucres. Sense tenir en compte que la quantitat és superior a la de qualsevol altre dia rutinari. També és habitual menjar aliments que no estem acostumats a consumir la resta de l’any com les ostres, que poden provocar una indisposició depenent de l’estat del nostre organisme.

Des de Mútua Penedès recomanem menjar amb moderació, no repetir, no forçar el nostre cos, apostar per provar de tot però en petites quantitats, evitar beure molt alcohol o begudes carbonatades i fer exercici. No es tracta d’anar al gimnàs el dia abans de Nadal, parlem de sortir a caminar una mica entre àpat i àpat o a primera hora del matí. Fer activitats que impliquin moviment i sobretot, esmorzar i berenar bé per no arribar amb molta gana als àpats principals.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *