beneficis del vi

Beneficis del vi a la nostra salut 

El vi és el producte estrella de la comarca de l’Alt Penedès però també un dels que té més renom arreu del món i que ha fet famosos indrets com la ribera del Duero, la Borgonya francesa o la Vall de Napa a Califòrnia. A banda de l’aspecte social i gourmet d’aquesta beguda espirituosa, diferents estudis realitzats en els darrers anys han demostrat les seves propietats saludables. Són reals? Fem un repàs de totes elles.

Les propietats saludables del vi

 

En aquest article vam fer un repàs de tots els beneficis que aporta el vi negre, entre ells destaquen els següents:

  • Redueix el colesterol.
  • Prevé demències i malalties degeneratives.
  • Ajuda en la pèrdua de pes.
  • Redueix el risc de càncer.
  • Tractament de les infeccions de les genives.

Al web “La ciencia del vino y la salud” es poden trobar totes les notícies i estudis relacionats amb els beneficis del consum de vi. També existeix la Fundació per a la investigació del vi i la nutrició que contribueix a la promoció d’aquest producte tan relacionat amb la cultura i la història a la península ibèrica.

 

Els nutricionistes adverteixen: Consum moderat

 

És un fet que existeixen molts estudis científics desenvolupats per diferents societats i universitats que demostren els beneficis del consum de vi. Així i tot, algunes veus crítiques entre els professionals de la nutrició assenyalen que s’ha banalitzat el seu consum a conseqüència d’anys de publicacions que destaquen els beneficis.

Els nutricionistes recorden que el vi també té efectes negatius que afecten la salut de les persones i tot i que els estudis es basen en un consum moderat i responsable l’ideal seria el consum zero, si som estrictes. Això és molt difícil en una societat força lligada al vi, per això recomanen el consum en ocasions esporàdiques i especials.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *