Proves al·lèrgia

Les proves de l’al·lèrgia, de les més demandades al començament de la primavera 

Els símptomes de l’al·lèrgia no sempre estan relacionats amb l’època primaveral, tot i que tradicionalment ha estat l’estació amb més incidència perquè coincideix amb la pol·linització de la majoria de flors i plantes. És per això que una de les consultes més habituals a partir del març té a veure amb el diagnòstic d’al·lèrgies, les proves i altres tractaments per alleujar els símptomes.

La primavera: L’època a la qual es practiquen més proves diagnòstiques d’al·lèrgies

En aquest article detallem quines són les al·lèrgies més comunes: Pol·len, àcars, dermatitis de contacte i aliments com els cacauets, la llet o el marisc. Ara però, ens centrem en aquelles que tenen a veure exclusivament amb l’època de la primavera, en la seva majoria àcars i pol·len.

El Centre Assistencial de Vilafranca del Penedès rep, com també la resta de centres mèdics, sol·licituds per practicar proves de l’al·lèrgia, sobretot en el cas dels més petits, ja que és en l’edat infantil quan es detecten la majoria de malalties i possibles al·lèrgies.

En què consisteixen les proves de l’al·lèrgia?

Existeixen diferents tipus de proves per a comprovar si pateixes alguna al·lèrgia. El professional mèdic decideix quina serà la més adequada segons la teva situació i antecedents de salut.

  • Proves cutànies. També conegudes com a prick-test són les més habituals i consisteixen a col·locar al braç diferents extractes al·lergògens després d’una lleugera punció a la pell perquè penetri el líquid. Després s’esperen uns 15 minuts perquè la pell reaccioni i es pot esbrinar si hi ha al·lèrgia en el cas que apareguin taques vermelles, coïssor, etc.
  • Anàlisi de sang. Si el professional té molt clar quin tipus d’al·lèrgia pateix el pacient, pot demanar directament anàlisi de sang per a la cerca específica d’anticossos d’una al·lèrgia en concret. També es fan després del prick-test per esbrinar el grau d’al·lèrgia de la persona.
  • Proves epicutànies. En aquest cas es tracta d’aplicar a l’esquena entre 10 i 40 substàncies que poden induir al·lèrgia de contacte. Serveixen per a detectar dermatitis al·lèrgiques.
  • Proves amb medicaments i verins. Serveixen per a detectar al·lèrgies a insectes com les abelles.

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *