Astènia primaveral

Com evitar l’astènia primaveral 

Amb l’arribada de la primavera els dies s’allarguen, també les hores de llum, la roba d’abrigar desapareix a poc a poc i patim els primers símptomes d’al·lèrgia. Però una de les principals conseqüències del canvi d’estació és l’astènia primaveral. Es tracta d’una de les afectacions de la salut més esteses durant aquesta època. Apunta aquests trucs evitar-la.

Trucs per a combatre l’astènia primaveral

 

La Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació explica que una de cada quatre persones pateix cansament i falta d’energia durant aquest període de temps que pot durar habitualment fins dues setmanes després de l’inici de la nova estació. Què es pot fer per evitar-la? En tractar-se de símptomes relacionats amb factors ambientals (clima, llum, temperatura…) es fa molt difícil evitar-la. També juga un paper molt important la situació emocional i de salut física de cada persona. Aquestes són les causes de l’astènia primaveral:

  • El canvi de temps amb la pujada de temperatura i pressió atmosfèrica.
  • Increment de les hores de llum.
  • Canvi horari.

Tot això provoca somnolència, falta d’energia, alteracions del son, ansietat, falta de motivació i problemes de concentració entre altres. Com dèiem abans és quasi impossible evitar l’astènia primaveral però sí que et donem  algunes pautes i trucs per combatre-la:

  • Hidratar-se constantment.
  • Mantenir els mateixos horaris d’àpats i d’anar a dormir.
  • Fer esport regularment.
  • Portar una correcta alimentació amb greixos bons, hidrats de carboni i proteïnes. És imprescindible la ingesta de fruites i verdures.

Si es segueixen aquestes pautes serà més fàcil adaptar-se a les noves condicions ambientals que pdovoques aquests símptomes. Si duren més de dues setmanes, es recomana consultar amb un professional mèdic. En alguns casos, l’astènia primaveral desemboca en una depressió, és habitual en aquelles persones que ja presentaven una simptomatologia prèvia i els canvis primaverals només l’han accentuat.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *