Lactància-materna

La importància de la lactància materna en els primers mesos de vida

Donar el pit és una opció molt personal i íntima. Fa un parell de dècades es va començar a estendre la pràctica de donar directament el biberó, ja que la incorporació de la dona a esferes de responsabilitat dins del mercat laboral li va fer perdre temps i conciliació. Així i tot, en els darrers anys la lactància materna ha tornat de l’oblit i són moltes les dones que opten pels grans beneficis que tenen els bebès. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana la lactància materna exclusiva durant els primers 6 mesos de vida abans d’introduir alimentació complementària. Això o la llet de fórmula, que aconsegueix nodrir per complet als nadons però que fa perdre altres beneficis exclusius de la lactància. Per acompanyat en el procés a les mares i que no deixin de donar el pit per desconeixement s’han creat consultories de Lactància Certificada, t’expliquem en què consisteix.

Les noves consultories de Lactància Certificades

L’IBCLC és una certificació internacional que recull un codi ètic establert pel International Board of Lactation Consultant Examiner, l’organisme independent encarregat de certificar totes les consultores del món. Les IBCLC’s són professionals que poden realitzar un seguiment acurat del procés de lactància, així com resoldre els possibles dubtes i dificultats que trobi la mare. Els beneficis que comporta la lactància materna són:

  • La llet materna evita problemes digestius als nadons.
  • Aporta defenses contra malalties víriques i bacterianes.
  • És econòmica i pràctica.
  • Disminueix l’hemorràgia postpart, el risc de patir càncer de mama i ovari i millora la mineralització dels ossos.

La lactància materna a Mútua Penedès

Per altra banda, des de Mútua Penedès s’està treballant perquè en un futur es pugui incorporar un servei de visita prenatal per a les dones embarassades. Els ginecòlegs del Centre Mèdic de Vilafranca derivaran a les mares durant el darrer trimestre de l’embaràs a una visita a pediatria per rebre assessorament i consell per resoldre tots els dubtes que puguin tenir sobre lactància i altres qüestions.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *