Migdiada

És saludable fer la migdiada? 

Diuen que vivim al país de les migdiades, però les dades no diuen el mateix… El primer Estudi sobre Salut i Descans que va elaborar ja fa uns anys l’Associació espanyola del llit (Asocama) i la Fundació de l’Educació per a la Salut (FUNDADEPS) de l’Hospital Clínic San Carlos posava de manifest que només un 16% dels ciutadans feien migdiada. El ritme accelerat de vida, els horaris o la falta de conciliació familiar i laboral són alguns dels motius que expliquen per què no fem migdiada: No tenim temps. Si ets del 16% afortunat, et descobrim els beneficis de dormir després de dinar i si no ho ets, t’animarà a intentar-ho, almenys els caps de setmana.

Els beneficis de fer la migdiada

Els mites al voltant d’aquesta pràctica tan nostra com és la migdiada ens han deixat moltes vegades a un lloc privilegiat respecte a la resta de països. A Espanya es parla de poca productivitat i moltes hores de feina. Però la realitat és que quasi ningú té temps per fer una migdiada. Cosa que ajudaria a:

  • Reduir l’estrès. Fer una aturada a la meitat del dia ajuda a descansar i a tranquil·litzar la ment, reduint així l’ansietat i l’estrès.
  • Potenciar l’aprenentatge i la productivitat. La migdiada ajuda a renovar les idees i a poder pensar amb molta més claredat després de dormir.
  • Prevenir les malalties del cor. Dormir poc afavoreix la producció de l’hormona de l’estrès, el cortisol, que en excés incrementa les possibilitats que apareguin malalties com la diabetis o les cardiopaties, ja que creix la intolerància als greixos i la glucosa.
  • Reduir la tensió arterial.
  • Estimular el creixement. Per això la migdiada hauria de ser imprescindible durant la infància i l’adolescència. El desenvolupament sempre dependrà de la quantitat d’hores que s’adormin.
  • Millorar l’estat d’ànim. Dormir ens fa produir serotonina que regula la son, la gana i el nostre estat d’ànim.
  • Despertar la creativitat i fer créixer la memòria a curt termini.
  • Millorar els reflexos. La migdiada afavoreix l’increment de la nostra capacitat de reacció.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *