L’al·lèrgia al pol·len, un maldecap també a l’època d’hivern
Les al·lèrgies a plantes i flors es relacionen de manera habitual amb la primavera perquè és l’època de major pol·linització de les plantes. Però la realitat és molt diferent, a èpoques fredes com la d’ara, en ple hivern esclaten moltes al·lèrgies entre tots aquells pacients amb resistències a certes plantes. El Centre Mèdic de Vilafranca del Penedès disposa d’una consulta externa especialitzada en al·lergologia, que diagnostica al·lèrgies i realitza tractaments i el seguiment oportú per alleujar els símptomes i també tractar i acabar amb ells.
El primer trimestre de l’any: Una època plena de pol·linosis
Els mesos de gener, febrer i març són l’època de l’any en què es produeixen més al·lèrgies causades pel pol·len de les denominades espècies arizòniques:
- Xiprers.
- Tanques d’arbustos que trobem a jardins i parcs.
Els experts adverteixen que l’increment de les plantacions d’aquest tipus d’espècies ha fet que hi hagi més pol·len a l’atmosfera, cosa que ha provocat que les persones amb certa predisposició hagin acabat desenvolupant l’al·lèrgia. De fet afecta sobretot a les persones més joves i rarament als majors de 40 anys.
En els darrers anys la quantitat de persones afectades pel pol·len de les plantes arizòniques ha igualat a la de les gramínies, fins ara, l’al·lèrgia “estrella”. Cosa que sembla que seguirà creixent per l’increment de la quantitat d’aquestes plantes a urbanitzacions i jardins.
Durant l’hivern els dies secs i de sol són els més perillosos, sobretot al mes de febrer, ja que la falta de pluges i la contaminació incrementen el risc per a totes aquelles persones al·lèrgiques.
Els tractaments per lluitar contra les al·lèrgies al pol·len
Els canvis de temperatura i la contaminació ambiental són altres factors que afavoreixen l’aparició de les al·lèrgies. Per a algunes persones és difícil fer front als símptomes, per això s’han desenvolupat tractaments que permeten aturar-los, l’organisme tolera aquests pòl·lens i la simptomatologia decreix.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!