ALIMENTACIÓ-I-SALUT-OCULAR

Consells per a mantenir una bona salut ocular a través de l’alimentació

La dieta mediterrània és reconeguda per ser una de les més equilibrades i saludables del món, ja que contribueix a la prevenció de malalties com la diabetis o els trastorns cardiovasculars. Pel que fa a la salut ocular, aquesta no n’és una excepció, i és que aliments rics en vitamina C i E, Zinc, Luteïna i Omega 3 disminueixen el risc de contraure degeneració macular associada a l’edat, cataractes i ull sec. A continuació t’expliquem en quins aliments podem trobar tals nutrients i com milloren la nostra salut ocular amb alimentació.

Com millorar la salut ocular: Quins problemes de visió podem prevenir mitjançant la dieta? 

  • DMAE: La Degeneració Macular Associada a l’Edat és la causa més habitual de pèrdua de visió en els països desenvolupats i en persones majors de 65 anys. Diferents estudis han demostrat que la ingesta d’altes dosis de vitamina C i E, betacarotens i suplements de zinc retarden l’aparició de la DMAE. Aquests es poden trobar en aliments com els cítrics, la pastanaga, els llegums i els fruits secs.
  • Cataractes: Una cataracta és una opacitat en la transparència del cristal·lí de l’ull que pot dificultar tasques com llegir, conduir de nit o veure les expressions facials. Diversos estudis han demostrat que una dieta rica en antioxidants, presents a la fruita i a la verdura, poden reduir el risc de contraure aquesta patologia.
  • Ull sec: L’ull sec sol produir molèsties com coïssor, sensació de cos estrany i picor. La seva causa pot ser una escassa producció de llàgrimes que no compleixen la funció d’humitejar i protegir l’ull. Si bé les llàgrimes artificials i els medicaments són molt efectius, també es recomana una dieta rica en peix blau per pal·liar el dolor, ja que conté Omega-3 i Omega-6.
  • Retinopatia diabètica: És una malaltia derivada de la diabetis que es deu a l’alteració progressiva dels vasos sanguinis que nodreixen la retina. Es recomanen aliments que no disparin els nivells de sucre, com els cereals muesli, l’arròs integral o les nous.

Una alimentació saludable, juntament amb un control oftalmològic anual i un tractament adequat per a cada cas, ens permetran mantenir una bona salut visual al llarg de la nostra vida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *