Revisió-ginecològica

Cada quant m’he de fer una revisió ginecològica?

La salut de la dona ha adquirit molta visibilitat en els darrers anys, en part gràcies a l’impuls que alguns professionals d’aquest àmbit li han donat en plataformes molt conegudes i xarxes socials com Instagram. El biaix de gènere és un fet en moltes especialitats de la medicina, per això és tan important conscienciar des d’aquelles exclusivament dirigides a les dones: Ginecologia i obstetrícia. Nous mètodes anticonceptius, productes d’higiene íntima ecològics com la copa menstrual o les compreses de tela, la importància del sòl pelvià… Són qüestions que es parlen de forma oberta cada vegada amb més freqüència; també s’ha fet habitual que es tingui en compte la necessitat de realitzar una revisió ginecològica de forma periòdica. Però, cada quant s’ha de fer? Amb l’ajuda de la doctora Pilar Duarte Maldonado, una de les ginecòlogues del Centre Mèdic Mútua Penedès, t’expliquem quina és la periodicitat ideal. Recorda que pots demanar cita online.

Les revisions ginecològiques periòdiques

Els controls periòdics permeten prevenir malalties i controlar la salut ginecològica de les dones al llarg de la seva vida, tant en període reproductiu com després, durant la menopausa. La doctora Duarte Maldonado ha establert els següents criteris a tenir en compte:

  • La revisió ginecològica s’haurà de fer anualment a partir dels 25 anys i fins als 70 anys a tota dona asimptomàtica. I és molt important que no passin més de 3 anys entre revisions ginecològiques com a prevenció.
  • Les noies menors de 25 anys poden anar al ginecòleg si tenen alguna consulta, alteració o volen consell sobre mètodes anticonceptius. En alguns casos, depenent de la situació personal i de salut, també es farà una revisió ginecològica.
  • Les dones majors de 70 anys poden anar al ginecòleg si tenen alguna consulta o alteració. En casos concrets, també es realitzarà una revisió ginecològica si així ho valora el professional.

Ginecologia del Centre Mèdic Mútua Penedès en xifres

El servei de Ginecologia i Obstetrícia del Centre Mèdic Mútua Penedès està format pels professionals Enric Capdevila Vilamajo, Laura Cusine López i Pilar Duarte Maldonado.

Durant l’any 2021 es van dur a terme un total de 2.393 visites (tant de ginecologia com obstètriques), 802 revisions ginecològiques i citologies, 1.172 ecografies, 83 tractaments ginecològics en consulta, 546 mamografies i 112 ecografies mamàries.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *