Dermatitis-atòpica

Per què la dermatitis atòpica es manifesta sovint a la primavera?

La primavera 2020 està sent una estació que recordarem durant molts anys. Quan va començar el confinament encara estaven a l’hivern i sembla que quan arribem a la nova normalitat ja haurem entrat a l’estiu. En qualsevol cas, algunes al·lèrgies i malalties relacionades amb l’estació no canvien tot i que només sortim de casa per a les coses més imprescindibles. Els professionals de la salut adverteixen que la dermatitis atòpica és una de les consultes més comunes a la primavera, així que t’expliquem en què consisteix, com prevenir-la i què fer per evitar saturar aquests serveis en època de pandèmia mundial.

Què és la dermatitis atòpica?

Es tracta d’una malaltia de la pell que provoca descamació, irritació i picors a conseqüència de la sequedat. No es dona en totes les pells seques, únicament es manifesta en algunes persones que veuen com la seva pell es descama i irrita amb molt facilitat per la falta d’hidratació.

Com es pot prevenir?

Com les principals conseqüències es produeixen per la sequedat es recomana extremar la hidratació del cos, en primer lloc bevent molta aigua i no esperar a tenir set. Després és convenient fer servir locions hidratants, practicar peelings setmanals per eliminar les pells mortes i afavorir la renovació cel·lular i usar sabons suaus i d’un pH neutre.

També és important evitar teixits irritants com la llana, l’ús de detergents amb tòxics i l’estrès, ja que pot causar brots.

 

Per què es manifesta més sovint a la primavera?

 

Els experts assenyalen que les al·lèrgies primaverals (al pol·len de les plantes i flors) poden produir estímuls al nostre sistema immunològic que afavoreixen la manifestació de la dermatitis atòpica. Per això la primavera és l’època on es manifesta majoritàriament.

Es tracta d’una malaltia que pateixen en la seva majoria nens, és crònica, benigna i no es contagia. Normalment millora amb el pas dels anys i és cada vegada més freqüent en els països desenvolupats. El principal motiu, per contradictori que sembli és la higiene, com més netegem la pell dels petits, menys exposada estarà als al·lèrgens i el sistema immunitari  genera més reaccions.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *