Disfunció-erèctil

3 consells per superar la disfunció erèctil

La disfunció erèctil és una malaltia que afecta el sexe masculí i es tracta encara com un tema tabú a la nostra societat. Una mostra d’això és que s’han fet pocs estudis sobre la seva incidència i el més recent es va publicar ja fa 10 anys. Parlem de l’Estudi EDEM (Epidemiologia de la Disfunció Erèctil Masculina) que va determinar que el 12% dels homes entre 25 i 70 anys a Espanya (uns 2 milions) s’han vist afectats (pots consultar l’estudi complet aquí). Des de Mútua Penedès t’expliquem les causes d’aquesta malaltia i 3 consells per poder superar-la.

 

En què consisteix la disfunció erèctil?

 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera la disfunció erèctil una malaltia que es manifesta quan la persona no pot assolir o mantenir una erecció que permeti una relació sexual satisfactòria. Molts homes encara relacionen aquesta problemàtica amb una manca de virilitat el que provoca que siguin molt pocs els que van a la consulta mèdica. Un gran percentatge dels afectats perden autoestima i pateixen inseguretat i ansietat, emocions que encara dificulten més la resposta erèctil.

 

Les causes de la disfunció erèctil

 

S’ha de distingir entre la disfunció erèctil crònica i la que apareix de forma puntual a conseqüència de l’estrès o l’ansietat per quedar bé amb una parella sexual. En el primer cas, l’origen pot implicar problemes mèdics seriosos vasculars, endocrinològics i neurològics. Per altra banda, també poden provocar una disfunció erèctil certs medicaments, l’alcohol, el tabac i les drogues.

3 consells per superar la disfunció erèctil

 

La majoria de les vegades, la disfunció erèctil és una conseqüència de diferents factors, no només orgànics o psicològics. Per això la solució s’ha d’abordar de manera multifactorial.

 

  1. Teràpia psicosexual. És molt important que un professional de la psicologia especialitzat en l’àmbit de la sexualitat pugui valorar possibles afectacions psicològiques: estrès, ansietat, autoestima, problemes emocionals del passat que s’han manifestat ara, etc.
  2. Tractament farmacològic. Després de descartar patologies greus, un professional mèdic determinarà quin és el millor tractament, normalment es recepten fàrmacs vasoactius.
  3. Vida saludable. És primordial canviar els hàbits: deixar de fumar, l’alcohol i els aliments ultra processats. Moltes vegades els tractaments amb medicines i psicològics no són suficients o no serien necessaris si els pacients canviessin algunes rutines de vida. La pràctica de més esport, menjar aliments saludables i no fumar o beure contribueixen a una salut global que també repercuteix en la qualitat de les relacions sexuals.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *