3 consells per superar la disfunció erèctil
La disfunció erèctil és una malaltia que afecta el sexe masculí i es tracta encara com un tema tabú a la nostra societat. Una mostra d’això és que s’han fet pocs estudis sobre la seva incidència i el més recent es va publicar ja fa 10 anys. Parlem de l’Estudi EDEM (Epidemiologia de la Disfunció Erèctil Masculina) que va determinar que el 12% dels homes entre 25 i 70 anys a Espanya (uns 2 milions) s’han vist afectats (pots consultar l’estudi complet aquí). Des de Mútua Penedès t’expliquem les causes d’aquesta malaltia i 3 consells per poder superar-la.
En què consisteix la disfunció erèctil?
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera la disfunció erèctil una malaltia que es manifesta quan la persona no pot assolir o mantenir una erecció que permeti una relació sexual satisfactòria. Molts homes encara relacionen aquesta problemàtica amb una manca de virilitat el que provoca que siguin molt pocs els que van a la consulta mèdica. Un gran percentatge dels afectats perden autoestima i pateixen inseguretat i ansietat, emocions que encara dificulten més la resposta erèctil.
Les causes de la disfunció erèctil
S’ha de distingir entre la disfunció erèctil crònica i la que apareix de forma puntual a conseqüència de l’estrès o l’ansietat per quedar bé amb una parella sexual. En el primer cas, l’origen pot implicar problemes mèdics seriosos vasculars, endocrinològics i neurològics. Per altra banda, també poden provocar una disfunció erèctil certs medicaments, l’alcohol, el tabac i les drogues.
3 consells per superar la disfunció erèctil
La majoria de les vegades, la disfunció erèctil és una conseqüència de diferents factors, no només orgànics o psicològics. Per això la solució s’ha d’abordar de manera multifactorial.
- Teràpia psicosexual. És molt important que un professional de la psicologia especialitzat en l’àmbit de la sexualitat pugui valorar possibles afectacions psicològiques: estrès, ansietat, autoestima, problemes emocionals del passat que s’han manifestat ara, etc.
- Tractament farmacològic. Després de descartar patologies greus, un professional mèdic determinarà quin és el millor tractament, normalment es recepten fàrmacs vasoactius.
- Vida saludable. És primordial canviar els hàbits: deixar de fumar, l’alcohol i els aliments ultra processats. Moltes vegades els tractaments amb medicines i psicològics no són suficients o no serien necessaris si els pacients canviessin algunes rutines de vida. La pràctica de més esport, menjar aliments saludables i no fumar o beure contribueixen a una salut global que també repercuteix en la qualitat de les relacions sexuals.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!