Cremades-i-erosions

Les cures de cremades i erosions superficials al Centre Mèdic Mútua Penedès

Les cremades són les lesions domèstiques més comunes, tractar-les amb rapidesa és el més important per a evitar que la cremada afecti capes més profundes. Una cremada no és més que una lesió de la pell causada per un agent físic, químic o extern; que pot provocar una pèrdua de substància, de calor o infecció. Des del departament d’Infermeria del Centre Mèdic Mútua Penedès analitzen en detall aquest tipus de lesions i com es tracten al Centre Assistencial.

Els tipus de cremades i erosions superficials

Existeixen tres tipus de cremades:

  • Les de primer grau. Són cremades molt superficials, que afecten l’epidermis. Les més freqüents són les provocades pel sol, aquestes tarden en curar-se entre 3 i 5 dies. Es pot aplicar algun tipus de crema per a cremades o hidratant.
  • Les de segon grau. Són cremades que afecten l’epidermis i a la dermis. Poden aparèixer flictenes o ampolles i són bastant doloroses. Triguen més a curar-se i sempre s’ha de realitzar la cura en un centre sanitari. Com s’ha de dur a terme? És important netejar bé la ferida, administrar una pomada antibiótica, aplicar gases humides i finalitzar amb un embenatge suau.
  • Les de tercer grau. Per la seva urgència i gravetat sempre han de ser tractades en un hospital a unitats específiques per a cremades.

En el cas de tenir una erosió, cosa molt freqüent i habitual, aquesta no requereix un tractament específic, simplement netejar bé la ferida amb aigua i sabó, assecar i administrardurant 2 o 3 dies un antisèptic tipus iode.

Agenda la teva cita aquí al Centre Assistencial de Vilafranca.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *