Servei-infermeria

El servei d’infermeria a Mútua Penedès  

El servei d’infermeria és indispensable en qualsevol servei mèdic del sector sanitari. Les tasques que desenvolupem aquests professionals tenen a veure en un percentatge molt alt amb l’aplicació dels tractaments que determina el metge. Avui 12 de maig es celebra el Dia Mundial de la Infermeria, una professió que lluita perquè es reconegui la seva tasca tan important amb el tracte més directe amb els pacients, molt important en temps de coronavirus i pandèmia mundial. El Centre Assistencial de Mútua Penedès a Vilafranca inclou un servei d’infermeria amb àmplia trajectòria.

Com és el servei d’infermeria a Mútua Penedès?

El servei d’infermeria de Mútua Penedès inclou un equip de professionals amb àmplia experiència en l’àmbit ambulatori i hospitalari. Algunes de les tasques més habituals que faciliten el personal d’infermeria als diferents pacients del Centre Assistencial tenen a veure amb:

  • Cures.
  • Injectable.
  • Control Sintrom.
  • Tensió Arterial.
  • Glicèmia capil·lar.

Una de les pràctiques que més es relacionen amb el personal d’infermeria són les analítiques de sang, en aquest article s’explica que l’horari d’aquest servei tan important es va ampliar i ara està operatiu de 8 h a 10 h cada dia de la setmana, de dilluns a divendres. Diem que és important perquè es tracta d’una de les proves diagnòstiques que més es realitzen i que permet comprovar l’estat de salut d’un o una pacient de forma global.

Al marge de les analítiques, les cures, controls i seguiment de la tensió arterial, el personal d’infermeria de Mútua Penedès desenvolupa proves importants com la glicèmia capil·lar. En què consisteix? Es tracta de prendre una mostra capilar amb una lleugera punció per a determinar el nivell de la glucosa. Habitualment se la realitzen persones diagnosticades amb diabetis, ja que permet comprovar el nivell de sucre a la sang del pacient de torn. Nous sistemes casolans permeten a aquests pacients mesurar el seu índex glucèmic sense necessitat d’anar a un centre mèdic on facin aquesta prova, que ara es fa servir més en termes diagnòstics.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *