festa major vilafranca 2019

La festa major de Vilafranca

Agost significa festa major a Vilafranca del Penedès. A partir d’aquest dimecres 28 d’agost comencen les celebracions de Sant Fèlix, el patró de la ciutat i el responsable que aquests dies la capital del Penedès es vesteixi de gala. Descobreix quines activitats culturals, actuacions musicals, tallers i altres sorpreses ha preparat enguany la que és considerada com “la festa més típica de Catalunya”.

 

Els trets diferencials de la festa més típica de Catalunya

 

La festa major de Vilafranca del Penedès és una de les més populars del territori català i compta amb una gran afluència de persones que arriben per gaudir de les tradicions. De fet, ha estat declarada Festa Patrimoni d’Interès Nacional per la conservació del folklore i la seva riquesa cultural. Però què la diferència de la resta de festes majors?

  • Imatge de Sant Fèlix: Un Sant que no trobem a cap església, ni del municipi ni de fora. La imatge del patró viu a casa dels 5 administradors de la festa, que se la reparteixen al llarg de l’any. Només dorm a la Basílica de Santa Maria del 21 al 30 d’agost.
  • La novena i el cant dels goigs. Un cor popular i una orquestra interpreten una adaptació que va fer Francesc de Paula Bové l’any 1905 de la partitura original de Josep Badia del 1857. Uns cants que es fan davant de la imatge de Sant Fèlix i que fa que l’església s’ompli de gom a gom.
  • Diada castellera de Sant Fèlix. Per alguna raó la plaça de la Vila és coneguda com la plaça més castellera, on participen les colles castelleres més punteres.

 

El programa de festes

A banda dels trets diferencials de la Festa major de Vilafranca, també s’organitzen altres esdeveniments com el programa musical al que pots accedir des d’aquí. Enguany un dels plats forts de les festes és l’actuació de Sau 30, un projecte per commemorar els 30 anys de la mítica banda de rock catalana Sau.

 Si t’interessa conèixer més sobre les activitats que es duran a terme durant la Festa Major, podràs trobar més informació al web oficial.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *