rutina setembre

3 consells per a la tornada a la rutina: Dieta, esport i oci

La gran majoria de treballadors han tornat aquest dilluns a la feina després de les vacances d’agost. Setembre és el mes de les depressions postvacacionals, l’inici del curs escolar i també la tornada a la rutina. Apunta aquests consells que t’ajudaran a reprendre la vida diària amb optimisme.

 

3 consells per tornar a la rutina al setembre

 

L’estiu no marxarà fins al dia 22 de setembre, però l’inici d’aquest mes porta un gust de tardor i obligacions però també de nous inicis, projectes i oportunitats. Vindria a ser com un cap d’any sense raïm i confeti. Són molts els que s’ho prenen com una manera de començar de zero i es fixen objectius com començar a fer esport o dieta. La veritat és que marcar-se metes ajuda a tornar a la rutina diària de feina i matinar.

  1. Dieta. No parlem de perdre els quilos acumulats durant les vacances o d’iniciar noves maneres d’alimentar-se, que també, ens referim a tornar a uns horaris d’àpats ben marcats que ajuden a equilibrar el nostre dia a dia i tornar a la rutina. Si has menjat malament durant les vacances, has portat una dieta poc equilibrada i has agafat pes, tornar a les rutines t’ajudarà a perdre els quilos que hagis agafat. Si abans de les vacances la teva dieta no era modèlica, ara és un bon moment per començar a menjar bé i equilibrat. Els nutricionistes diuen que per alimentar-se correctament no és necessari esperar que sigui dilluns o any nou, però és veritat que psicològicament els inicis ens ajuden, així que aprofita per iniciar setembre amb ganes de portar una dieta saludable.
  2. Esport. Setembre és també el millor mes per començar a practicar esport i reprendre les activitats esportives que es van deixar aparcades abans de les vacances. També, com en el cas de la dieta és una bona època per fixar uns horaris de pràctica esportiva i ajudar a planificar els horaris setmanals i tornar a la rutina.
  3. Oci. No podem deixar de banda l’esbarjo. És important fer activitats que ens omplin, ens ajudin a desconnectar i ens diverteixin perquè la tornada a la rutina no sigui tan dura i caiguem en una depressió postvacacional.

A banda d’aquests consells s’ha de tenir en compte que tots els treballadors requereixen un temps d’adaptació. Tallar la rutina, oblidar els horaris d’àpats, d’anar a dormir i despertar-se, fer entre cometes el que volem per després haver de tornar a començar, no és fàcil per a ningú. Però una bona alimentació, l’esport i les activitats d’oci contribueixen al fet que l’adaptació sigui més ràpida.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *