Tornar-a-la-rutina

Objectiu: Tornar a la rutina

Dormir fins tard, no posar el despertador, gaudir de l’art de no fer res, llegir, menjar sense horaris, passejar, jugar… I tot sense pressa i sense dates de lliurament. La tornada a la rutina és complicada, tant per adults com per als nens. T’expliquem alguns consells bàsics per adaptar-te de nou als horaris i també una sèrie de tips no tan típics que et facilitaran l’inici del nou curs.

 

Què fer perquè la tornada a la feina i a classe no sigui complicada

 

  • Dies abans de començar la feina o les classes és recomanable fer una adaptació a l’horari. S’ha de començar a anar a dormir més d’hora i aixecar-se més aviat. Es pot començar per trams de 15 minuts o mitja hora cada dia. Tot dependrà de com s’hagi canviat l’horari durant les vacances.

 

  • Preparar la roba (o uniforme) i el material necessari per al primer dia de tornada a la rutina. Molt millor tenir enllestit aquest tema dies abans per evitar generar estrès innecessari de bon matí. A més, en el cas dels nens, si porten uniforme, s’ha de comprovar si necessiten una nova talla o si la motxilla que tenen la poden continuar fent servir o necessiten una nova.

 

  • On dinar? És bàsic planificar els àpats de tota la setmana, sobretot els primers dies de tornada a la rutina. Si el nen pot dinar a casa, s’haurà de deixar fet el plat del dia anterior; si es queda al menjador, s’ha de reservar i abonar la quota. Quant als adults, si normalment es dina fora, no hi ha problema. Si es vol menjar de tàper o a casa, la planificació és vital.

 

  • Practicar alguna activitat relaxant els dies previs. Passejar, fer meditació, practicar exercici, anar al cinema… És important desconnectar per tornar amb les piles ben carregades i amb zero preocupacions.

 

  • Temps lliure, temps de vacances. Els experts recomanen que durant els primers dies de tornada a la feina o a classe, tant nens com adults facin plans que practicaven durant les vacances. Anar a prendre una cervesa amb els amics, anar a jugar al parc… Qualsevol cosa que no faci tant brusc el canvi.

 

Els tips perquè tornar a la rutina sigui una experiència positiva

 

La tornada a la rutina és difícil per la denominada depressió postvacacional, però també perquè s’enceta un nou any amb la seva corresponent despesa econòmica. Material escolar, classes extraescolars, uniformes, quotes del gimnàs, etc. T’expliquem com estalviar:

 

  • Reutilitzar el material que es pugui aprofitar de l’any passat.
  • Si compres utilitza les rebaixes que fan moltes empreses del sector dedicades al material escolar.
  • Practica l’intercanvi de llibres de text i estalviaràs comprar-los.
  • Sol·licita beques de menjador, llibres, estudis… Tot dependrà del teu nivell d’ingressos, però és possible que et puguis beneficiar d’alguna ajuda.

 

I el més important de tot, tant per grans com per petits, és mantenir una actitud positiva, amb això, ja tens el 50% fet.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *