Museus vilafranca

Els museus de Vilafranca del Penedès

 

Vilafranca del Penedès és coneguda i reconeguda com la capital del vi a Catalunya. Un municipi arrelat a la comarca de l’Alt Penedès envoltat de vinyes i amb un clima suau gràcies a la seva proximitat amb la muntanya de Montserrat, que protegeix la zona de les inclemències del temps. Un municipi també amb tradicions i una cultura mil·lenàries, et proposem una ruta pels seus museus i llocs d’interès.

El museu del vi

No podia faltar, la capital del vi acull un edifici museístic dedicat en exclusiva a la cultura del vi: El VINSEUM, el museu de les cultures del vi, un espai cultural inaugurat fa més de 70 anys i que permet als seus visitants descobrir aquesta cultura arrelada a la producció de vi mitjançant la història de la comarca i el paisatge de vinyes.

Podràs trobar-lo a Vilafranca del Penedès, a la Plaça Jaume I, número 1. A la seva pàgina web podràs conèixer el seu horari i preus (les entrades també es poden adquirir online). I si necessites més detalls, a Mútua Penedès ja l’hi vam dedicar aquest post amb tota la informació necessària per convèncer a l’internauta d’aquesta visita obligada.

La ruta modernista i la Casa Jané Alegret

L’impacte que va tenir aquest moviment artístic de finals del segle XIX  també es va deixar notar a Vilafranca del Penedès. La ruta modernista d’aquest municipi permet conèixer a fons diferents edificis locals que conserven l’emprenta d’aquest moviment que advocava pel progrés. Un dels més emblemàtics és la Casa Jané Alegret que conserva una barana de ferro forjat, una tribuna al xamfrà i petites finestres amb línies ondulades. Una obra de l’arquitecte Eugeni Campllonch i Parés de 1909.

La Fundació PINNAE i la seva contribució amb l’art penedenc

Aquesta Fundació de Vilafranca del Penedès impulsa activitats de tota mena com l’assistència a persones en risc d’exclusió social però també la promoció cultural. Un exemple és l’exposició  amb pintors del Museu Montserrat que va acollir a la seva seu.

Vilafranca del Penedès també té altres indrets interessants culturalment parlant, al marge dels museus i fundacions. Les seves vinyes són motiu de visites organitzades on expliquen el procés de cura d’aquestes i la producció del vi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *