Vinseum: El museu de les cultures del vi

Vilafranca del Penedès és considerada com la capital del vi a Catalunya, per això no hi ha millor lloc on ubicar el Museu de les Cultures del Vi, conegut com a VINSEUM. Un Espai Cultural amb una llarga trajectòria, ja que es va inaugurar fa més de 70 anys. Gairebé un segle d’història que han servit per consolidar el museu com un dels referents del sector a tot el país. Una forma de descobrir la cultura del vi mitjançant la història d’una comarca i una zona arrelades amb el paisatge de vinyes. Fem una visita al VINSEUM?

 

L’Alt Penedès i la seva vinculació a la cultura del vi

 

La relació amb les vinyes ha influït en la trajectòria de la comarca, la seva cultura i també els seus costums. De fet, l’Alt Penedès és una comarca amb una intensa activitat cultural i d’oci, cosa que ha provocat que des de fa temps el turisme hagi esdevingut un altre dels motors de l’economia, a banda del vi. De fet, el segon no seria possible sense el primer.

 

La Denominació d’Origen Penedès representa la major producció de vi de tot Catalunya, una D.O que reconeix la qualitat de la producció a les comarques de l’Alt i del Baix Penedès. De fet va ser en aquesta zona on en el seu moment es van instal·lar els primers estris moders d’enologia com els sistemes de control de la temperatura o les tines de fermentació d’acer inoxidable.

 

La zona del Penedès és reconeguda per la producció de vins blancs que s’elaboren amb raïm xarel·lo, macabeu i parellada.

 

 

Per què visitar el VINSEUM?

 

El Museu de les Cultures del Vi és una visita perfecta per fer en família, un espai ideat per viure i experimentar la cultura del vi, una forma de descobrir un territori que des de fa segles es dedica a l’activitat vitivinícola. De fet, quan es va inaugurar l’any 1945, era la primera sala d’aquest tipus que s’obria a l’estat espanyol. Amb el pas dels anys es van obrir noves sales d’exposició i l’any 2000 es va crear l’entitat Museu de Vilafranca-Museu del Vi, Fundació Privada que va esdevenir en l’actual VINSEUM.

 

Un Museu que vol fomentar la relació amb la societat de la comarca, potenciar la creativitat local i reivindicar la viticultura. Pots consultar els preus i els horaris al seu web oficial.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *