Oculista

Cada quant he de visitar l’oculista?

Durant l’edat adulta, i sobretot, en el cas que gaudim d’una bona salut, és habitual evitar la visita als metges d’atenció primària i consultes externes. Tot i això, els professionals mèdics adverteixen que és necessari visitar-se cada cert temps en algunes especialitats com oftalmologia. Si alguna vegada t’has preguntat cada quant t’has de visitar amb l’oculista, t’ho expliquem aquí.

 

Oftalmologia: Cada quant he de visitar-me?

Si no tens problemes de visió, ni molèsties als ulls és possible que passin anys i anys entre una visita a l’oftalmòleg i la següent. A més, moltes persones confonen encara oculista i optometrista. Anar a graduar-se la vista a una òptica no és el mateix que la visita amb un oftalmòleg. El primer només s’ocupa de la visió i no té el títol de medicina. L’altre és un professional mèdic que tracta totes les problemàtiques i malalties dels ulls, així com incidents amb aquest òrgan tan delicat.

El més recomanable en adults sans és realitzar-se un control cada dos anys. En el cas dels menors en edat de creixement el més aconsellable és una revisió anual, també en persones que presentin problemes de diabetis o glaucoma.

Què avalua un oftalmòleg?

  • Exploració visual.
  • Diagnòstic de malalties de l’ull.
  • Cirurgies oculars amb làser o sense.
  • Proves diagnòstiques.
  • Prescripció de medicines.
  • Prevenció de problemes oculars.
  • Mida de la pressió ocular.

El Centre Mèdic de Vilafranca del Penedès compta amb un servei especialitzat d’oftalmologia amb professionals que tractaran el teu cas de manera individualitzada. Al marge de les revisions periòdiques és molt important visitar-se amb el metge en els casos en els quals detectis molèsties, pèrdua de visió sobtada o altres alteracions a la vista i l’ull.

Per visitar-te en el servei d’oftalmologia del Centre Mèdic de Mútua Penedès pots seguir aquest enllaç.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *