Bandes elàstiques

Bandes elàstiques: Una nova manera de fer esport

Pilotes del mètode Pilates, accessoris i plataformes d’equilibri com el Bosu, sliders per relliscar a terra i treballar la flexibilitat i la força, peses o manuelles… En les darreres dècades el treball de fitness s’ha especialitzat i han sorgit tota mena d’accessoris que ajuden a treballar de forma segura i més efectiva els diferents exercicis i parts del cos que es vulguin millorar. Un dels estris que facilita la pràctica d’exercici a qualsevol lloc, fins i tot en espais reduïts són les bandes elàstiques. Des de Mútua Penedès t’expliquem com són, per a què serveixen i de quina manera les pots fer servir per a millorar la teva salut.

 

Les bandes elàstiques com a alternativa al gimnàs

No sempre tenim temps d’anar al gimnàs i no totes les famílies es poden permetre pagar les quotes d’un centre especialitzat, per això cada vegada més han sortit al mercat noves eines i aparells que permeten de forma fàcil i econòmica practicar esport a qualsevol lloc. Un d’aquests accessoris són les bandes elàstiques, un material barat, fàcil de transportar i d’emmagatzemar.

Les bandes elàstiques permeten entrenar els grans grups musculars i milloren la resistència. Existeixen de diferents tipus:

  • De tela.
  • De goma.
  • Elàstiques de làtex, tancades.
  • Amb anses.

Un dels principals beneficis dels entrenaments amb bandes és que ens permeten tonificar tots els nostres músculs. Les podem trobar a qualsevol botiga d’esport especialitzada i podem escollir segons el grau de resistència. Més dures, i per tant més intenses o per contra, més tovetes i fàcils d’estirar en els entrenaments. 

Les bandes es poden fer servir a casa en exercicis de tonificació, com a ajuda per als estiraments, per millorar les postures de ioga i fins i tot per a realitzar exercicis passius. Els professionals recomanen començar amb bandes més toves i anar pujant la resistència a mesura que el nostre cos s’acostumi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *