Cirurgia

Servei de cirurgia sense ingrés de Mútua Penedès  

El Centre Mèdic de Vilafranca del Penedès practica a les seves instal·lacions la denominada cirurgia ambulatòria, això significa que les intervencions quirúrgiques que es duen a terme necessiten ingrés, ni hospitalització. T’expliquem quines són les cirurgies ambulatòries més usuals i de quina manera es practiquen.

 

Què és una cirurgia sense ingrés?

 

Una cirurgia sense ingrés es refereix a totes aquelles intervencions de baixa complexitat i que es poden realitzar als despatxos mèdics, amb anestèsia local o troncal o bé amb sedació.

 

Es tracta de cirurgies que no requereixen cures postoperatòries i per això el pacient pot marxar cap a casa el mateix dia. Per altra banda, és habitual que aquestes intervencions tinguin un objectiu diagnòstic o terapèutic, més que curatiu. Normalment es tracta de proves invasives per a diagnosticar malalties o que formen part de teràpies.

 

Les cirurgies sense ingrés més habituals

 

Dintre del que són totes les cirurgies sense ingrés, hem de distingir entre dos tipus:

 

  • Cirurgia menor ambulatòria.
  • Cirurgia major ambulatòria.

 

La primera es refereix a processos que es realitzen amb anestèsia local:

 

  • Lesions a la pell (extracció de pigues per a analitzar, per exemple).
  • Lesions al teixit subcutani.
  • Lesions a les ungles (com els fongs).

 

Pel que fa a les intervencions de cirurgia  major ambulatòria, ens referim a aquelles operacions que encara que no necessiten ingrés i la persona marxa el mateix dia, sí que fa que sigui imprescindible anestèsia general o sedació i el pacient necessita cures postoperatòries poc intensives.

 

El paper de les noves tecnologies a les cirurgies sense ingrés

 

L’avenç de les noves tecnologies, instrumental i tècniques mèdiques ha contribuït al fet que cada vegada més intervencions poden ser de caràcter ambulatori i sense necessitat d’ingrés. Això beneficia al pacient per un costat, que es sotmet a cirurgies menys invasives i també a l’equip mèdic que pot efectuar les operacions de forma més ràpida, eficaç i segura.

 

El camp de la tecnologia en medicina no para de créixer i cada vegada és possible fer intervencions més segures.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *