Telemedicina-Mútua-Penedès

Mútua Penedès fa servir la telemedicina amb els pacients crònics 

La crisi del coronavirus ha provocat l’anul·lació de les visites mèdiques que no eren urgents a tots els centres sanitaris. D’aquesta manera es pretén evitar una possible exposició a la Covid-19 en trencar el confinament per anar al metge. Així i tot el col·lectiu de malalts crònics necessiten un seguiment constant per part dels seus especialistes i alhora són els pacients més sensibles, considerats de risc i s’ha d’evitar al màxim un possible contagi de coronavirus. Per aquesta raó des de Mútua Penedès s’ha posat en marxa un servei de telemedicina adreçat als pacients crònics que els evitarà desplaçaments innecessaris.

Els professionals de Mútua Penedès practiquen la telemedicina amb un total de 251 pacients crònics, una fase inicial d’aquest servei que s’anirà ampliant en els pròxims dies i setmanes.

Com funciona el servei de telemedicina de Mútua Penedès?

El servei de telemedicina que ha posat en marxa Mútua Penedès funciona, principalment, mitjançant trucades telefòniques. Cada professional del SAR (Servei d’Atenció Ràpida i continuada) té assignats els mateixos pacients que tracta presencialment a la consulta, té accés per tant al seu historial mèdic i els truca per telèfon per a comprovar el seu estat de salut i fer un seguiment. També controla la seva medicació i fa receptes encriptades en cas de ser necessari. De moment estan participant 2 metges i aviat s’incorporaran 3 professionals més.

Fins al moment ja s’han gestionat 98 consultes telefòniques proactives (per part dels professionals mèdics). Unes trucades que van acompanyades de consells i recomanacions per a aquests malalts en temps de coronavirus.

Els mutualistes valoren positivament aquest nou servei

Enmig de la crisi provocada pel coronavirus els mutualistes de Mútua Penedès agraeixen el servei de telemedicina, ja que la majoria dels pacients crònics tenen més de 65 anys i múltiples patologies que requereixen un seguiment constant. Les trucades també reconforten psicològicament, en un moment en el qual no poden sortir al carrer i relacionar-se.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *