Neteja-coronavirus

Com netejar correctament una llar durant el confinament  

La crisi del coronavirus ha canviat les nostres vides i els nostres hàbits, fins i tot aquells que tenen a veure amb la higiene personal i la neteja de la llar. Les autoritats han dit clarament que ara per ara el principal focus de contagi són les unitats familiars. Des de Mútua Penedès et donem alguns consells a tenir en compte quan netegis casa teva.

6 consells per netejar correctament la teva llar durant la crisi del coronavirus

 

Des del departament de Salut de la Generalitat expliquen que el més important és fer servir productes de neteja adequats, fer neteja cada dia i especialment a les zones amb les quals tenim més contacte amb les mans com els picaports de les portes o els interruptors de la llum.

Segons els experts, la supervivència de la Covid-19 a les superfícies varia entre les 2 hores i els 9 dies. Tot depèn del material, la temperatura i el nivell d’humitat.

  1. Neteja la teva llar diàriament amb aigua i sabó. Recorda que el greix dels sabons destrueix les capes de virus com la Covid-19.
  2. La neteja a les superfícies de contacte freqüent amb les mans ha de ser més intensa. En aquest cas es recomana també fer servir algun desinfectant (pot ser lleixiu o productes no tòxics). Primer sempre s’ha de netejar per eliminar la brutícia i després fer la desinfecció.
  3. És preferible fer servir el rentavaixelles perquè els plats, coberts i altres estris de cuina es puguin rentar a 60 graus.
  4. També es recomana netejar la roba a la rentadora a 60 graus per eliminar tots els bacteris per complet.
  5. Els estris que es facin servir per a la neteja (baietes, fregalls, escombres, etc.) també s’han de netejar i desinfectar després de cada ús perquè continuïn sent eficients.
  6. Ventilar la llar un mínim de 10 minuts cada dia perquè l’aire es renovi i no s’acumulin partícules en suspensió.

En el cas que convisquis amb una persona infectada pel coronavirus o que presenta símptomes es recomana fer servir lavabos diferents (si no fos possible s’hauria de desinfectar cada vegada que la persona malalta el faci servir), rentar la roba per separat i fer servir una vaixella específica que no toqui ningú més de la casa. A banda d’això el més important és mantenir la distància de seguretat i no compartir estris a més de rentar-se les mans amb freqüència.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *