pilates-embaràs

5 raons per a practicar Pilates durant l’embaràs  

El Pilates és una disciplina que s’ha posat de moda en els darrers anys. En realitat es tracta d’una marca registrada d’un mètode d’entrenament molt específic en el que és necessari l’ús de màquines. De totes maneres, gimnasos de tot el planeta han adaptat aquesta disciplina per a poder practicar-la sense les màquines específiques de la marca. El treball físic és molt semblant i es pot desenvolupar amb objectes presents a qualsevol gimnàs: Pilotes Fit ball, cintes, cilindres de goma escuma… Els experts asseguren que practicar Pilates durant l’embaràs pot comportar una sèrie de beneficis, així que apunta aquestes 5 raons per incorporar aquesta pràctica a la teva vida diària si estàs esperant un nadó.

Beneficis de practicar Pilates durant el teu embaràs

Algunes dècades endarrere es desaconsellava la pràctica d’esport durant l’embaràs tot i que sí que s’animava a les futures mares a fer llargs passejos per mantenir-se actives. Estudis realitzats en els darrers anys han demostrat que amb les adequacions necessàries les embarassades poden continuar practicant esport evitant els de més impacte per a protegir la zona pèlvica i abdominal. Per això és habitual que escullin activitats d’intensitat moderada i en les que no s’hagi de suportar pes.

  1. Control del pes. Com qualsevol activitat física, el Pilates ajuda a mantenir els nivells de greix del cos. Cosa molt important sobretot durant l’embaràs, quan la dona incrementa el seu volum.
  2. Educació postural. Igual que el ioga, el Pilates aconsegueix que la persona prengui consciència del seu propi cos, dels seus músculs, dels seus moviments i de la seva postura. Una bona educació postural evita que apareguin dolors musculars.
  3. Millora de la coordinació i equilibri. En el cas de les dones embarassades, el creixement del fetus pot desequilibrar la seva coordinació, ja que l’augment de l’abdomen fa que el seu centre gravitatori canviï. Què implica? Més malaptesa que pot incrementar el risc de caigudes i mal a l’esquena. La pràctica de bones postures amb el Pilates unida al manteniment de la flexibilitat i la coordinació aconsegueixen minimitzar aquest escenari.
  4. Millora de la circulació. La retenció de líquids és un clàssic de qualsevol embaràs, la pràctica de disciplines com el Pilates permeten millorar la circulació i evitar l’acumulació de líquid, sobretot a la zona dels turmells i les cames.
  5. Educació respiratòria i sol pèlvic. Es tracta de dos dels pilars fonamentals per al moment del part. Una bona respiració i un bon estat del sol pèlvic pot evitar complicacions. El Pilates contribueix a controlar aquests dos aspectes amb un treball intens de la respiració acompanyada de moviments i d’una tonificació i flexibilitat del sol pèlvic més gran.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *