Infertilitat i esterilitat

Les principals diferències entre infertilitat i esterilitat

Els últims estudis assenyalen que el 20% de les parelles poden experimentar problemes de concepció durant l’etapa reproductiva. Això es tradueix en infertilitat i esterilitat. Dues afectacions que s’han de consultar i estudiar en profunditat amb un bon especialista del sector. Des del servei de Ginecologia del Centre Mèdic Mútua Penedès t’expliquem què signifiquen aquests conceptes, les principals diferències i com tractar-los.

Què és la infertilitat?

Parlem d’infertilitat quan la dona es queda embarassada, però no aconsegueix que la gestació arribi a terme patint el que s’anomena abortaments de repetició. L’origen de la problemàtica pot estar en problemes genètics, problemes circulatoris o malalties de salut dels progenitors. Malgrat això, no sempre es troba la causa de manera fàcil i es precisen d’estudis complementaris per arribar al diagnòstic definitiu i poder iniciar un tractament.

Què és l’esterilitat?

Aquest concepte defineix els casos en què la parella o la dona no poden aconseguir un embaràs malgrat intentar-ho al llarg del temps. Cal que en la consulta acudeixi la dona amb la seva parella perquè els estudis i les proves es realitzin a tots dos.

En les dones s’estudia la salut hormonal i la capacitat dels ovaris de produir ovulacions i fol·licles. També es té en compte la forma i funcionalitat de les trompes de Falopi i de l’úter. La revisió ginecològica ajuda a conèixer l’estat de salut a nivell reproductiu.

Per estudiar el factor masculí, la principal prova és el seminograma que detecta el nombre i la funcionalitat dels espermatozoides. Les condicions de recollida del semen han de ser molt específiques, per això és important informar correctament sobre totes les passes per a la recollida de la mostra, assegurant així un bon resultat.

Agenda la teva cita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *