hemorroides

6 consells per a prevenir les hemorroides

El sedentarisme i altres hàbits quotidians poden incrementar el risc de patir algunes patologies com les hemorroides, un tipus de variu anal que pot durar diversos dies i que sovint reapareix amb el temps.  Des del Servei d’Assistència Ràpida (SAR) del Centre Mèdic Mútua Penedès t’expliquem com detectar-les i prevenir-les.

Què és una hemorroide?

Les hemorroides internes provoquen sagnat rectal que es pot observar en el paper higiènic a l’hora de netejar-nos després de les deposicions; serà com una taca vermella brillant o gotes de sang fresca. En el cas de les hemorroides externes es pot sentir al voltant de l’anus un embalum, amb dolor associat o sense, picor o secreció de moc després de les evacuacions intestinals.

Què és una fissura anal?

Les fissures anals solen causar dolor intens durant i després d’una evacuació intestinal, i presentar restes de sang vermella en netejar-se. També solen estar associades amb picor i pot presentar una esquerda perceptible a la pell de la zona de l’anus.

És important visitar al metge una vegada que apareixen els primers símptomes i no autodiagnosticar-se, l’especialista podrà proporcionar-te les pautes correctes una vegada detecti si es tracta d’una hemorroide o una fissura anal.

6 consells de prevenció

  1. Menja aliments rics en fibra i beu molta aigua.
  2. Agrega suplements de fibra per a evitar el restrenyiment.
  3. Evita els esforços a l’hora de defecar.
  4. No aguantis les ganes d’anar al bany.
  5. Fes exercici.
  6. Evita estar assegut durant molt de temps.

Agenda la teva cita aquí.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *