Propòsits any nou

Consells per fer la llista de propòsits més sana pel nou any  

 

Falten pocs dies per començar un nou any i és temps de fer balanços i també d’escriure la llista de propòsits que es volen aconseguir l’any 2019. Objectius i metes que tots ens marquem les primeres setmanes de l’any i que acabem abandonant. Perquè això no et torni a passar et donem tot un seguit de consells per ser fidel als teus propòsits i no només això, volem que et marquis metes saludables.

 

Dieta saludable

 

El més habitual és que ens marquem com a propòsit d’any nou perdre els quilos que ens sobren o simplement aprimar-nos una mica. És una època on els negocis de venda de productes dietètics fan el seu particular agost amb falses promeses de programes de pèrdua de greix amb dietes estrictes, batuts, productes dietètics i complements nutricionals.

 

Més que el propòsit d’aprimar-te t’aconsellem marcar-te com a propòsit portar una dieta més saludable. Això no implica menjar productes de preparats industrials plens de conservants, colorants i altres substàncies gens recomanables. El que has de fer és menjar aliments de veritat, sense processar. Fruites, verdures, llegums, lactis, carn, peix, ous… També patata (cuinada al fon, bullida o al vapor), pasta i arròs (integrals o de gra sencer perquè siguin realment saludables).

 

Si necessites una guia, et recomanem que vagis al nutricionista d’un centre mèdic, millor si és públic, ja que en aquest món prolifera l’intrusisme laboral i molts professionals s’aprofiten de les comissions que algunes marques dietètiques els ofereixen per recomanar i “receptar” els seus productes.

 

Practicar esport i portar una vida menys sedentària

 

Com en el cas de la dieta, molts són els que es marquen com a propòsit anar al gimnàs pel nou any per fer esport i perdre pes. Nosaltres el que et recomanem és que portis una vida més activa:

 

  • Sempre que puguis puja i baixa les escales a peu.
  • Ves als llocs caminant.
  • Practica un esport que t’agradi (no has d’anar al gimnàs per obligació, pots buscar opcions divertides com el ball o relaxants per controlar l’estrès com el ioga. També pots sortir a córrer, caminar de pressa o fer passejos en bicicleta.
  • Fes excursions.

 

Deixar de fumar

 

És un clàssic, gairebé tots els fumadors es proposen deixar aquest mal hàbit amb el nou any. Pocs ho aconsegueixen perquè requereix una gran força de voluntat. Tampoc volem que deixis de fumar i substitueixis les cigarretes per menjar poc saludable i engreixis. Així que si els xiclets de nicotina no funcionen, demana cita amb el pneumòleg per formar part d’un programa de deshabituació del tabac.

 

També es recomanen aquests programes perquè la majoria d’addictes al tabac ho deixen durant un temps, però quan arriba una època de crisi o un moment delicat anímicament parlant, recauen. Per això s’ha de treballar des d’un punt de vista de canvi d’estil de vida.

 

En definitiva, el nou any ha de servir per aconseguir canviar els nostres hàbits i fer-ho de forma progressiva. És difícil, però no impossible i s’ha d’estar disposat i tenir paciència per veure com s’arriba a meta molt a poc a poc perquè aquests canvis siguin realment duradors.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *