Smoothie bowl

Coneix els Smoothie Bowls: Una gran aportació per a la salut  

El clàssic bol de llet amb cereals té els dies comptats. El món healthy i vegà ja fa temps que va arribar per quedar-se i els esmorzars i berenars s’estan reinventant a un ritme frenètic. També creix l’oferta hostalera que ofereix aquest tipus d’aliments i preparacions saludables. Ha nascut l’smoothie bowl: Descobrim en què consisteix i per què és bo per a la salut.

 

Què és un Smoothie Bowl?

 

Es tracta d’un bol al qual s’aboca fruita congelada triturada, iogurt, llet vegetal i diferents toppings que poden ser cereals, fruits secs, espècies, muesli o fruita natural tallada o bé deshidratada. Normalment es pren com a esmorzar, break de mig matí o berenar. Es pot acompanyar de, cafè, té, sucs naturals i torrades amb proteïna (ous remenats, pollastre, tonyina…). Amb aquests extres es converteix en un àpat complet i molt nutritiu.

 

Smoothie Bowls saludables: Per què?

 

Els smoothie bowls inclouen aliments nutritius, amb vitamines i fibra com les fruites, i amb greixos que aporten energia com els fruits secs. A més, aquesta nova moda ha fet que descobrim aliments desconeguts a Europa com l’açai i altres que s’han denominat com a superaliments per la seva alta concentració de nutrients com el pol·len. A més, també s’han començat a introduir a les dietes aliments que abans no es contemplaven com és el cas del quefir.

 

 • Açai: Una fruita que prové del Brasil i que s’ha convertit en la reina del bowls saludables. És rodona, d’uns 14 mm de diàmetre, de color morat i amb un gust que recorda a una barreja entre fruits vermells i xocolata.
 • Kéfir: Un producte lacti semblant al iogurt amb un gust més agredolç fruit d’un procés de fermentació.
 • Pol·len: Es recull del rusc de les abelles, són elles les que ho agafen de les plantes, el transporten i el converteixen en petits grans de color groc. Conté molts aminoàcids i nutrients, es sol consumir en pols o líquid.

 

Recepta d’un Smoothie Bowl saludable

 

Ingredients

 

 • Fruita congelada (les que combinen millor per fer un smoothie bowl són l’açai, les maduixes, els fruits vermells i el mango).
 • Beguda vegetal (d’avena, de soja, d’ametlles, llet de coco…).
 • Iogurt grec o mató.
 • Fruita natural tallada (kiwi, poma, pinya, préssec…).
 • Fruita deshidratada (coco, per exemple).
 • Muesli (mols inclouen cereals com la quinoa i l’avena, llavors com la xia o les pipes de carabassa, fruits secs com les nous, avellanes o ametlles…).
 • Crema de cacauet.
 • Pol·len en pols.

 

Elaboració

 

 1. Tritura la fruita escollida i afegeix un rajolí de la beguda que més t’agradi fins que quedi una barreja espessa.
 2. En un bol de cuina col·loca la fruita, pots afegir si vols una mica de iogurt o de quefir remenat o bé per damunt a un costat.
 3. Tot seguit talla la fruita natural i la col·loques formant una fila per tota la cantonada de la meitat del bol.
 4. Fes el mateix amb el muesli i el coco deshidratat
 5. Reserva un espai per col·locar una cullerada de crema de cacauet
 6. Escampa el pol·len per sobre del bol.
 7. Gaudeix del teu smoothie bowl saludable!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *