Ganxet

El ganxet amb tires de drap: Un univers per reforçar la memòria i la concentració

Activitats com cosir o cuinar ajuden a relaxar-se i desfer-se de l’estrès diari i les rutines. Es tracta de pràctiques que requereixen un alt nivell de concentració i atenció, ja que equivocar-se en una puntada o en la quantitat d’un ingredient pot canviar el resultat final i enviar a Norris la recepta o el patró de roba. El ganxet amb tires de drap és un bon exemple d’activitat que permet reforçar la memòria i la concentració.

 

Què és el ganxet amb tires de drap?

 

El ganxet és una tècnica per teixir labors amb fil, llana i altres materials com poden ser les tires de drap. Es fa servir una agulla curta cilíndrica que acaba en ganxo, d’aquí el seu nom. Aquesta agulla pot ser de diferents materials (plàstic, metall, fusta…) i de diverses mides (depenent del gruix del material escollit).

 

El seu origen no està clar, es creu que és una evolució de les pràctiques tradicionals àrabs i xineses, però la primera vegada que es van constatar proves de l’existència d’aquesta tècnica no va ser fins al segle XVIII. A Europa es van popularitzar i els primers patrons es van publicar l’any 1924 a la revista alemanya Penélope.

 

El ganxet amb tires de drap consisteix en la mateixa tècnica però utilitzant drap reciclat, es pot comprar a botigues especialitzades fruit dels excedents de les fàbriques tèxtils o bé fer servir tires de samarretes velles que tinguem a casa.

 

El ganxet amb tires de drap té el seu origen a Portugal, tot i que en els darrers anys ha experimentat una pujada de popularitat i es practica a diferents països del món.

 

Per què el ganxet amb tires de drap reforça la memòria i la concentració

 

Com hem dit a l’inici aquesta activitat ajuda a la teva capacitat memorística, t’expliquem com i per què:

 

  • Activa el cervell (el ganxet ens demana estar atents a l’activitat que estem desenvolupant, cosa que activa el cervell i contribueix a mantenir un estat saludable de l’òrgan més important).
  • Desperta la creativitat (fer ganxet ens posa al capdavant diferents reptes a l’hora d’idear la labor en la qual estem treballant. Colors complementaris, teixits adequats per a la finalitat del patró, etc.)
  • Treballa la paciència (molt necessària quan es treballa contant punts i cadenes, ja que és molt fàcil equivocar-se, i això significa rectificar i desfer files de punts).
  • Potencia la memòria (és imprescindible anar contant els punts i les cadenes, el més senzill és fer-ho “de memòria”, tot i que algunes persones s’ajuden d’una llibreta on van prenent notes).
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *